Fri frakt i Sverige vid köp för minst 700kr. Annars kostar frakt 75kr.

Recept: Röra med varmrökt öring

Röra med varmrökt öring

Denna röra med varmrökt öring är jättegod tillsammans med gott knäckebröd eller mörkt, danskt rågbröd. Bra som en snabb lunch, eller som mellanmål under dagen.

Recept och anteckningar från min kompis Tina från Hungry Bird Eats: Jag har alltid grekisk yoghurt i kylen, och när det är möjligt, ersätter jag gärna gräddfil och majonnäs med grekisk yoghurt, då jag tycker att yoghurt ger bättre smak och konsistens. Detta recept räcker till 4 personer som mellanmål, eller till 2 personer som lunch serverad med bröd.

Recept: Röra med varmrökt öring

Recipe by Tina – Hungry Bird Eats Course: Lunch, Mellanmål, RöraCuisine: Nordisk, Danmark
Mängd

4

portioner

Ingredienser

  • 1,2 dl 1,2 grekisk yoghurt

  • 1,2 dl 1,2 majonnäs

  • Salt och peppar

  • 2 msk 2 rödlök, tärnad

  • 1 stånd 1 stjälkselleri, tärnad

  • 225 g 225 varmrökt öring

  • 1 msk 1 dill, hackad

  • 1 msk 1 kapris

  • ½ ½ citron

Så här gör du:

  • Blanda ihop grekisk yoghurt och majonnäs i en skål
  • Smaka av med salt och peppar
  • Tillsätt rödlök och selleri.
  • Dra öringen i små bitar och blanda ner.
  • Tillsätt dill, kapris och saft från den halva citron.
  • Blanda försiktigt alla ingredienserna. Servera med danskt rågbröd eller knäckebröd.

Receptvideo