Recept: Röra med varmrökt öring

Röra med varmrökt öring

Denna röra med varmrökt öring är jättegod tillsammans med gott knäckebröd eller mörkt, danskt rågbröd. Bra som en snabb lunch, eller som mellanmål under dagen.

Recept och anteckningar från min kompis Tina från Hungry Bird Eats: Jag har alltid grekisk yoghurt i kylen, och när det är möjligt, ersätter jag gärna gräddfil och majonnäs med grekisk yoghurt, då jag tycker att yoghurt ger bättre smak och konsistens. Detta recept räcker till 4 personer som mellanmål, eller till 2 personer som lunch serverad med bröd.

Recept: Röra med varmrökt öring

Recipe by Tina – Hungry Bird Eats
Course: Lunch, Mellanmål, RöraCuisine: Nordisk, Danmark
Mängd

4

portioner

Ingredienser

  • 1,2 dl grekisk yoghurt

  • 1,2 dl majonnäs

  • Salt och peppar

  • 2 msk rödlök, tärnad

  • 1 stånd stjälkselleri, tärnad

  • 225 g varmrökt öring

  • 1 msk dill, hackad

  • 1 msk kapris

  • ½ citron

Så här gör du:

  • Blanda ihop grekisk yoghurt och majonnäs i en skål
  • Smaka av med salt och peppar
  • Tillsätt rödlök och selleri.
  • Dra öringen i små bitar och blanda ner.
  • Tillsätt dill, kapris och saft från den halva citron.
  • Blanda försiktigt alla ingredienserna. Servera med danskt rågbröd eller knäckebröd.

Receptvideo

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Recept

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mitzie Mee Shop