Fri frakt i Sverige vid köp för minst 700kr. Annars kostar frakt 75kr.

Recept: Cookies med choklad och cacao nibs

Recept: Cookies med choklad och cacao nibs

Mitzie Mee – Sanne: Jag fick det här receptet från Ben & Becca från Lumineux Chocolate, och jag skulle våga säga att det här receptet är det enda cookie-receptet du någonsin kommer att behöva. Kakorna är krispiga på utsidan och mjuka och lite sega på insidan, precis som du vill att dina cookies ska vara, och cacao nibs ger lite extra crunch och chokladsmak.

Använd en god, mörk choklad.

Kakorna breder inte ut sig så mycket, så du kanske vill platta till dem lite innan de gräddas.

Recept: Cookies med choklad och cacao nibs

Recipe by Becca u0026 Ben – Lumineux Chocolate Course: kakor, Bakning, CookiesCuisine: USA
Antal

16-18

Cookies

Ingredienser

  • 151 g 151 smör

  • 57 g 57 shortening (palmin eller kokosfett kan användas)

  • 0,6 dl 0,6 vitt socker

  • 1,8 dl 1,8 farinsocker

  • 1 1 ägg

  • 1 1 äggula

  • ½ tsk ½ vaniljsocker

  • 4,7 dl 4,7 vetemjöl

  • 1 tsk 1 salt

  • ½ tsk ½ bakpulver

  • ½ tsk ½ bikarbonat

  • 100 g 100 mörk choklad

  • 0,8 dl 0,8 cacao nibs

Så här gör du:

  • Ta ut smör och ägg i god tid innan så de är i rumstemperatur när du börjar.
  • Mixa smör, shortening, farinsocker och vitt socker tills massen blir ljus och krämig.
  • Tillsätt ägget och sedan äggula och vaniljsocker.
  • Mixa mjöl, salt, bakpulver och bakpulver i en separat skål.
  • Vänd mjölet i ägg/sockermassan. Var noga med att inte övermixa degen,
  • Rör försiktigt ner choklad och cacao nibs för hand.
  • Slå in degen i plastfolie och lägg i kylskåpet över natten.
  • Rulla 16-18 bollar. Platta till bollarna lite, och lägg dem med mellanrum på två plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugen vid 175°C i 10-12 minuter

Receptvideo