Tina och Hungry Bird Eats hade vunnit en Good Food Award för de goda Rye & Sea Salt Nordic Crisps, och prisceremonin ägde rum i San Francisco. Good Food Awards ges endast till mycket bra produkter med ingredienser av hög kvalitet, och är man matentreprenör i USA, är Good Food Awards en ganska så stor grej, så Tina frågade Rebecca från Spread-mmms och jag, om vi skulle vilja följa med till San Francisco för att fira.
Good Food Awards skulle egentligen ha varit i januari, men på grund av covid sköts det upp till början av mars. Prisutdelningen hölls på vackra Palace of Fine Arts, som ligger intill en liten sjö, perfekt för fotografering. Dock var det super kallt och blåsigt den dagen, så efter att ha tagit några snabba bilder skyndade vi inomhus.
Innan ceremonin samlades alla finalisterna och gästerna för en pre-reception, där vi fick provsmaka några av de vinnande produkterna. Det fanns varm choklad, honungsgodis och olika sorters öl och cider. Vi smakade även på några underbart goda dumplings från China Live, som serverades tillsammans med två såser, som också hade vunnit en Good Food Award. Många av de asiatiska såserna och oljorna man hittar på hyllorna i mataffären innehåller ofta ganska tveksamma ingredienser, så det var kul att få smaka på såser gjorda på rena, goda ingredienser, utan att kompromissa med smaken.
Till ceremonin kallades alla vinnarna upp på scenen för att ta emot det fysiska priset, som för snacks-kategorin såg ut som en snackspåse i metall. Några mycket inspirerande tal hölls under vägen, och det var en bra påminnelse om att livet är för kort för dålig mat och att vi ska komma ihåg att stödja de (ofta små) producenterna, som ser till, att det finns välsmakande produkter med goda ingredienser av hög kvalitet på hyllorna. Grattis till Good Food Award-priset Tina! Det är verkligen en imponerande prestation!
På Good Food Awards hemsida finns ett videotal till vinnarna från René Redzepi. Ni kan se den här >>
Min San Francisco Blogg – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva i San Francisco?