En japansk ume är något mittemellan en aprikos och en plommon, och i Japan fermenterar man den med havssalt och får ett snack, umeboshi, som är både intensivt surt och …
Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och nytt från shoppen.
En japansk ume är något mittemellan en aprikos och en plommon, och i Japan fermenterar man den med havssalt och får ett snack, umeboshi, som är både intensivt surt och …
I närheten av mitt hotell i Hong Kong hittade jag ett riktigt trevligt café, Cross Cafe. Jag gick dit till frukost och fick en meny med makaronsoppa med skinka (eller …
Disclaimer: Jag blev inbjuden att prova några av desserterna på Matcha Cafe Maiko, men som alltid är mina åsikter mina egna. Matcha Cafe Maiko är en café-kedja med fokus på …
När Steve var på besök hos mig i Norge bestämde vi oss för att spendera helgen i Stavanger. AC och Kristian följde också med, och vi checkade in på Victoria …
Jag hade tagit nattbussen från Bangkok till Mae Sot och anlände tidigt på morgonen. Det var alldeles för tidigt för att checka in på hotellet, och dessutom var jag hungrig. …
Genkiya Mart är en liten japansk livsmedelsbutik på Spring Street. De har funnits ett tag, men det var först nyligen jag upptäckte dem. De har ett fantastiskt utbud av japanskt …
Dalgona (달고나, även kallad ppopgi på koreanska) är en traditionell koreansk sötsak som går tillbaka ända till 1960- och 1970-talet. Det var dock först med Squid Game 2021 som dalgona …
Borbor (បបក) är en risgröt som är populär i Cambodia, och det är en av de rätter som snabbt blir en favorit när man besöker landet. Borbor påminner lite om …
Efter en blåsig eftermiddag på Rockaway Beach tänkte vi stanna i området och äta middag, och hittade Adrienne’s i Broad Channel. Vi hade inga förväntningar alls, så det var en …
Tillbaka 2017 firade jag 4th of July för första gången i New York, och jag hade sett fram emot det väldigt mycket. För några år sedan hade jag varit i …
All’Antico Vinaio är en italiensk sandwichbutik som ursprungligen kommer från Florens, men som nu också har filialer i New York. På All’Antico Vinaio gör man schiacciata-sandwichar med ett speciellt bröd, …
År 2020 tog det koreanska dalgona-kaffet världen med storm, men sedan föll det sakta men säkert i glömska, och numera ser man det ytterst sällan. Det är verkligen synd, för …
©Mitzie Mee