A.N.D. Artisan Designer – Fair Fashion i Phnom Penh

Jag hade länge försökt hitta någon, som kunde designa kläder för Mitzie Mee och jag hade gått på så många nitar undervägs att jag nästan hade gett upp, när Paul från Weavers Project i Takeo föreslog att jag tog kontakt med modedesignaren Alan James Flux på A.N.D. Artisan Designer i Phnom Penh.

A.N.D. är en av de mest väletablerade och respekterade märken inom fair fashion-segmentet i Phnom Penh, så till en början var jag lite tveksam, men Paul tog action och introducerade mig till Alan på WhatsApp, och vi arrangerade att träffas. Vi klickade med en gång, och jag visste genast att jag ville jobba med Alan och hans team.

Tillsammans med General Manager Mr. Pheap driver Alan tre butiker i Phnom Penh samt en syateljé där kläderna blir tillverkade. Ateljén ligger på andra våningen i A.N.D. butik på Street 240 i hjärtat av Phnom Penh.

A.N.D. sysselsätter ungdomar från fattiga familjer, och lär dem värdefulla färdigheter inom design, syning och mönstertillverkning. Ungdomarna erbjuds också ett ställe att bo centralt i Phnom Penh samt en anständig lön och en ljus och trygg arbetsmiljö.

Varorna som säljs i A.N.D.s butiker i Phnom Penh är primärt kläder som passar för både strandliv och stadsliv i ett varmare klimat, men A.N.D. gör också egna kollektioner som visas på modevisningar runt om i världen, och ibland finns dessa unika plagg tillgängliga för försäljning i butiken. Förutom A.N.D.s egna designs finns också olika andre produkter, såsom vackra handvävda sjaler, smycken och väskor från andra fair fashion-tillverkare i butiken. Om ni besöker Phnom Penh och ni vill köpa en stilig souvenir och samtidigt stödja lokalsamhället och göra världen till ett bättre ställe, så titta förbi A.N.D.’s butik på Street 240.

Ni kan kontakta Alan eller Mr. Pheap genom A.N.D.s Facebook-sida, skicka ett mail till artisandesigners@gmail.com eller besöka butiken i Phnom Penh:

A.N.D. Artisan Designer, 73E0 & 75, St 240, mittemot 240 Hotel (skriv ”Enso Cafe” om ni använder PassApp eller Grab), Phnom Penh

A.N.D. Artisan Designer, 73E0 & 75, St 240, opposite 240 hotel (write “Enso Cafe” for PassApp or Grab), Phnom Penh

Vill ni veta mer om Alan James Flux och hans fantastiska liv? Kolla in denna intervju med Alan som Walk Sew Good gjorde för några år sedan:

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop