Var ska man äta i Athen? – Min guide till Restauranger & Kaféer

Var ska man äta i Athen? - Min guide till restauranger & Kaféer

Athen är en fantastisk stad om man gillar god mat ställe för god mat. Jag skulle lätt kunde äta tzatziki och gyros till frukost, lunch och middag varje dag, men det finns något för alla smaker och jämfört med Danmark är det billigt att gå ut och äta. Här är några av de restauranger jag har provat och som jag verkligen gillade:

Ungefärligt pris för en huvudrätt:

$<10EUR, $$: 10-20EUR, $$$: 20-30EUR $$$$: >30EUR

Díporto $-$$

Rustik liten restaurang undangömd i en källare på Athens Central Market. Lätt att missa, men definitivt värt ett besök. Det finns ingen meny, men du kan ta en titt i grytorna på spisen och beställa vad du tycker verkar gott. Glöm inte att beställa en kopp vin till maten från ägarens familjevingård.

Díporto, Sokratous 9 &, Theatrou, Aten

Mandraki $-$$

Trevlig och avslappnad kvartersrestaurang i ett mycket lokalt bostadsområde. Mandraki är känd för god souvlaki och gyros men deras meze är också bra. Inomhus är restaurangen inte särskilt charmig, så se till att gå dit under sommarsäsongen när det är öppet i innergården och du kan sitta utomhus på den vackre terass.

Mandraki, Leof. Eth. Antistaseos 11, Kesariani 161 21, Athen

Pyrolíki $$

Trevlig restaurang i ett coolt, up-and-coming område. Det finns sittplatser inomhus men de flesta väljer att sitta utomhus. Pyrolíki servrar modern grekisk mat, och det finns massor av växtbaserade och köttfria alternativ.

Pyrolíki, Meg. Alexandrou 117, Athen

Elvis $

Cool, men litet souvlakihak med Elvis-tema i en trendig del av staden. Souvlaki serveras vanligtvis med pitabröd, men på Elvis, får du dina spett med stekt potatis. Du kan välja mellan kycklingsouvlaki och fläsksouvlaki, och om du frågar mig är fläsksouvlakin bäst, men du kan alltid beställa en (eller två) av varje och bedöma själv. Kom också ihåg att beställa sås. De är inte särskilt dyra, och de är perfekta att doppa potatis och kött i. Prova den vita såsen med vitlök, den är fantastisk.

Elvis, Archimidous 1-5, Athen (det finns två grenar av Elvis, och den andra ska vara lika bra).

Loukoumades Ktistakis $

Loukoumades är små friterade degbollar, som man äter, strösslade med sirap, sesam och kanel, och Loukoumades Ktistakis i Omonia har funnits sedan 1912, vilket gör Ktistakis till ett av de mest old-school loukoumades-ställena i staden.

Loukoumades Ktistakis, 59, Sokratous St., Athen

Taverna Klimataria $$

Mysig, familjedriven taverna strax norr om Central Market. Taket släpper in så mycket ljus, så även om du sitter inomhus känns det som att du är ute. Nära entrén puttrar lammkött i stora grytor, och den traditionella, grekiska maten serveras i generösa portioner. Mycket trevlig personal och god atmosfär.

Taverna Klimataria, Theatrou Square 2, Athen

Ergon House $$$

Trendig restaurang/kafé/matmarknad i en ljus, luftig byggnad i hjärtat av Athen. I marknadssektionen kan man handla delikatesser från hela Grekland, så se till att shoppa ätbara souvenirs. Restaurangen har olika sittområden och den moderna grekiska maten är gjord av högklassiga ingredienser från marknadsavdelningen. Detta syns på prislappen och Ergon är ganska dyr jämfört med de andra ställena som nämns i den här guiden, men jag tycker detta, åtminstone delvis, är motiverat av den höga kvalitet på maten.

Ergon House, 23 Mitropoleos Street, Athen

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop