Athen: Tidig lunch på Díporto

Díporto, Athen blogg

Díporto är en rustik restaurang, undangömd i en källare på Athens Central Market. Inga skyltar, ingen reklam, så det är lätt att missa restaurangen, fast det vore tråkigt, eftersom detta är en av de mest unika restaurangerna, jag har besökt i Athen.

Jag upptäckte Díporto tillbaka i 2016, och då var de enda andra gästerna i restaurangen lokala arbetare från marknaden. Numera finns restaurangen med i flera guider till Aten, så jag var lite orolig för, hur det skulle vara att besöka restaurangen denna gång, men som tur var, hade ingenting förändrats. Samma gamla gubbe lyfter på locket på kastrullerna på spisen, medan en annan, yngre man förklarar att bara favabönorna och kikärtorna är klara så här tidigt på dagen (jag var där kl. 11.00), men jag kanske kunde tänka mig att beställa ett glas vin från familjens vingård till maten?

Vinet kan ha varit en bidragande orsak, men jag tyckte att rätten med bönor var otroligt välsmakande. Den var kryddat med vitpeppar och serverades med ett halvt bröd, som fortfarande var varmt från ugnen, och medan jag tömde mitt glas med vin, tänkte jag, att detta verkligen inte var ett dåligt sätt att börja dagen på.


Díporto, Sokratous 9 &, Theatrou, Athina 105 52, Greece

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård