Athen: Tidig lunch på Díporto

Díporto, Athen blogg

Díporto är en rustik restaurang, undangömd i en källare på Athens Central Market. Inga skyltar, ingen reklam, så det är lätt att missa restaurangen, fast det vore tråkigt, eftersom detta är en av de mest unika restaurangerna, jag har besökt i Athen.

Jag upptäckte Díporto tillbaka i 2016, och då var de enda andra gästerna i restaurangen lokala arbetare från marknaden. Numera finns restaurangen med i flera guider till Aten, så jag var lite orolig för, hur det skulle vara att besöka restaurangen denna gång, men som tur var, hade ingenting förändrats. Samma gamla gubbe lyfter på locket på kastrullerna på spisen, medan en annan, yngre man förklarar att bara favabönorna och kikärtorna är klara så här tidigt på dagen (jag var där kl. 11.00), men jag kanske kunde tänka mig att beställa ett glas vin från familjens vingård till maten?

Vinet kan ha varit en bidragande orsak, men jag tyckte att rätten med bönor var otroligt välsmakande. Den var kryddat med vitpeppar och serverades med ett halvt bröd, som fortfarande var varmt från ugnen, och medan jag tömde mitt glas med vin, tänkte jag, att detta verkligen inte var ett dåligt sätt att börja dagen på.


Díporto, Sokratous 9 &, Theatrou, Athina 105 52, Greece

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop