Bali: Hur tar man sig till Ubud från flygplatsen?

Hur tar man sig till Ubud från flygplatsen?

På Ngurah Rai International Airport (även kallad Denpasar International Airport) kan man boka taxi (bil + chaufför) som tar dig till Ubud. Det finns flera olika företag att välja mellan, men se till att du väljer ett av de officiella bolagen, så att du inte blir lurad. Det kostar runt 400000IDR och tar ungefär 1,5 timme, beroende på trafik och tid på dygnet.

En ny Grab Lounge har också öppnat utanför flygplatsen. Här kan du boka transport genom Grab, som är en app som fungerar som Uber. Personalen kan hjälpa dig att installera appen och assistera med bokning, och du kan slappna av i loungen medan du väntar på att din chaufför dyker upp. Priserna är ungefär desamma oavsett var du bokar, men jag föredrar personligen Grab, som jag tycker är riktigt smidigt att använda.

Åker du med något av bil+chaufförbolagen, rekommenderar de ibland, att du också bokar returresan från Ubud till flygplatsen på en och samma gång, och de erbjuder i så fall lite rabatt. Av någon anledning är att resan från Ubud till flygplatsen dock nästan alltid billigare (om du bokar returresan i Ubud), så du sparar inte riktigt några pengar genom att boka returresan i förväg, och kanske du föredrar att vara fri att välja hur du vill ta dig tillbaka till flygplatsen, efter att du har kommit fram til Ubud.

Vissa rekommenderar att man bokar transport genom hotellet, men jag har haft mycket blandade erfarenheter av det. Om man bor på ett mindre pensionat eller homestay, kan de ofta ge dig ett bra pris hos en kompis eller familjemedlem, som också råkar vara chaufför, men bokar man transport genom större hotell är det ibland mycket dyrare än om man gjort bokningen direkt, eftersom hotellet ofta vill ha provision för att skicka kunder till chauffören.

Minibuss & Buss

Jag vet att det går att boka plats på en minibuss, men jag aldrig själv åkt buss eller minibus till Ubud från flygplatsen. Med tanke på den extra tid det tar att hämta och släppa av folk, och med tanke på hur billigt det är, att åka taxi har jag aldrig tyckt att det var värt ansträngningen. Har man en tight budget är detta dock ett uppenbart sätt att spara. Det finns också bussförbindelser mellan Kuta och Ubud.


Reklam

Du kan söka efter lokaltrafik och hitta busstidtabeller här:

Powered by 12Go system
  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård