Bangkok: Benchakitti Forest Park – En grön oas mitt i stan

Bangkok: Benchakitti Forest Park – En grön oase mitt i stan

Benchakitti Forest Park är en av mina nya favoritplatser i Bangkok. Parken ligger mitt i stan, men den är så fin och fridfull att det känns som att man befinner sig på en annan planet.

Parken har varit många år undervägs, men jag tror att de flesta håller med om, att det har varit värt väntan. De fina gångstigarna är perfekta för en snabb träningsrunda eller en avslappnad promenad, och om du har tur kan du få syn på några av parkens fåglar och smådjur, som har parken som deras naturliga habitat.

Parken har snabbt blivit populär bland hobbyfotografer och Bangkoks ungdomar, som går kommer dit i jakten på det perfekta selfie-stället, och det kan bli ganska trångt, särskilt under den gyllene timmen precis innan solnedgång, när parken badas i ett gyllene skimmer som förvandlar den vackra omgivningen till en magisk värld.

En sak jag verkligen gillar med Benchakitti Forest Park är att det är superenkelt att ta sig dit. Man kan ta Skytrain till Asok BTS Station, och från stationen är parken bara en kort promenad borta. Om du promenerar från Asok Station kommer du att passera genom Benchakitti Park på vägen. Benchakitti Park är också fin, men om du har begränsad med tid, tycker jag du ska gå direkt till Benchakitti Forest Park, som utan tvekan är den mest spektakulära av de två parkerna.

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård