Bangkok: Blue Whale – Ett mysigt blått café på Maharaj Road

Blue Whale Cafe, Bangkok

Vid denna tid på året är Bangkok otroligt varm och fuktig, så efter att ha checkat ut från Riva Arun, bestämde jag mig för att stanna vid kafét bredvid för att ta en kall dryck innan jag fortsatte till det nya hotellet på andra sidan av staden.

Kaféts namn var Blue Whale, och de hade de många blå saker på menyn (fast inte val:). Med lite hjälp från Google fick jag reda på att deras Butterfly Pea Latte var en stor hit på Instagram, och hela kafét var som skapat för Instagram. Den rustika interiören med de maritima detaljerna var en fröjd för ögonen såväl som för min iPhone, men även om jag var sugen på att beställa den blå lattan (bara för att …) nöjde jag mig med en vanlig islatte, och som ni kan se var även den ganska fotogen.

En trappa upp fanns det en liten balkong, men en kedjerökande affärsman tog upp det mesta av platsen därute. Efter ett tag gick han dock därifrån, och jag kunde njuta av resten av mitt kaffe ute i solen.

Blue Whale, 392/37 Maharaj Road (Maha Rat on GoogleMaps), Bangkok

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård