Bangkok: Drinkar, middag och dessert

På vägen hem från Phnom Penh stannade jag två dagar i Bangkok, så jag avtalade att träffas med Angela, som just har flyttat till Bangkok från Hong Kong. Vi började med solnedgång och happy hour drinkar på Octave, som är takbaren på Marriott. Bland Bangkoks hotell-takbarer med utsikt som är värt att titta på, är Octave förmodligen den minst turistade. Dock är baren ett populärt ställe bland expats, och när vi anlände (30 minuter efter att happy hour hade börjat) var övervåningen helt full.

Efter att solen hade gått ner, tog vi en promenad längs Thonglor Road för att hitta ett ställe att äta middag. Thonglor är ett ganska posh område och populärt bland välbärgade thailändare och expats, så det finns gott om barer och restauranger. Vi hade pratat om att prova Funky Lam, som är en laotisk restaurang, men sedan gick vi förbi Supanniga Eating Room och hamnade där i stället. Det visade sig att Supanniga hade ett riktigt bra urval av vegetariska rätter, så jag bestämde mig för att prova deras svamp-larb, som smakade riktigt gott. Angela hade en curry, och vi delade på en biffsallad till förrätt, så det var inte en helt vegetarisk måltid, men kul att se hur vegetariska alternativ blir mer och mer vanliga i Bangkok.

Till dessert gick vi lite längre ner Thonglor Road till After You, som är mitt favorit-dessertställe i Bangkok. De har flera restauranger runt staden, men den i Thonglor var den första, och också den bästa om ni frågar mig. Deras Shibuya Honey Toast är legendarisk, särskilt den med Ferrero Rocher som vi delade på:)

Suppaniga Eating Room, 160/11 55 Sukhumvit Rd, Thonglor, Bangkok

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård