Bangkok: Fire Tiger Milk på Seoulcial Club

Fire Tiger Milk at Seoulcial Club, Siam Square in Bangkok

I de flesta asiatiska länder är bubble tea fortfarande jättestort, och man hittar alla möjliga sorter och smaker. Den senaste trenden är brown sugar boba, som jag smakade på KOI för ett par veckor sedan, men som finns på menyn i de flesta boba-caféer av det mer trendiga slaget. Drickan har en rund, kolakatig smak, som jag verkligen gillar.

KOI’s Brown Sugar Boba är riktigt bra (den bästa är den med golden bubbles) men nyligen var jag på Seoulcial Club i Bangkok och provade deras berömda Fire Tiger Milk, och den är i en helt annan liga. Detta är den bästa boba någonsin!

Fire Tiger Milk får sin smak från den perfekta blandningen av krämig mjölk och brunt sockersirap. Det finns gott om färska tapioca-bubblor i botten, och dricka är toppad med en ordentlig klick av något som beskrivs som crème brûlée i menyn, men som faktiskt smakar mer som karamelliserad maräng, och det är toppingen som gör hela skillnaden.

Om ni har vägarna förbi Seoulcial Club, så se till att besöka det rosa rummet på tredje våningen. Detta rummet måste vara skapat med Instagram i åtanke, för allt är väldigt Instagram-vänligt, inklusive de tre tigrarna som försökte stjäla min boba, som ni kan se på bilderna nedan 🙂

Seoulcial Club, 266/8 Siam Square Soi 3 Bangkok. Nearest BTS: Siam

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård