Bangkok: Hojicha Kakigori på After You Dessert Cafe

Hojicha Kakigori at After You Dessert Cafe, Bangkok

After You Dessert Cafe blev först berömda för deras Shibuya Honey Toast, som var jättestort i Bangkok för några år tillbaka. Idag är den nya stjärnan på After You Hojicha Kakigori. Desserten ser ut som en ätlig version av Mt. Fuji, och den smakar underbart gott.

Kakigori är den japanska versionen av rakad is (bingsu på koreanska), som är enormt populärt i Asien, och något, som jag tror vi kommer att se mycket mer av även i Europa och USA inom den närmaste tiden, åtminstone om man frågor min mat-trend kristallkula. Kakigori är lätt och fluffigt, som nyfallen snö, och det finns med alla möjliga smaker och toppings. Hojicha Kakigori på After You är gjord på hojicha, som är rostad japanskt grönt te. Desserten är dock mer brun än den är grön, och smaken är lite som kaffe och karamell. Toppad med grädde och kuromitsu (japansk sirap), och fullpackad med hojicha-gelébitar, – detta är en fantastisk dessert, som inte bara ser bra ut på Instagram, den smakar också väldigt bra.

När man är på After You får man också passa på att beställa en Shibuya Toast, för de finns inte mycket bättre än på After You. Min favorit är den med Ferrero Rocher. Det rostade brödet med smör är mjukt och fluffigt, och mer som brioche än vanligt vitt bröd. Hos After You är deras regular size Shibuya Toast avsedd för att dela, så om jag är där själv brukar jag beställa deras baby size toast.

After You, Siam Square One, Siam Square, Bangkok

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård