Bangkok: Min vistelse på Lebua at State Tower

Lebua at Stay Tower, Bangkok

Förra gången vi var i Bangkok hade Poul och jag så roligt att vi beslutade oss för att stanna några dagar til. Vi hade bott på Shangri-La under första delen av resan, men det var fullbokat resten av veckan, så istället checkade vi in ​​på Lebua State Tower, som ligger på andra sidan vägen.

Ja, detta är hotellet de bor i The Hangover, och ja Lebua lever fortfarande högt på den filmen, men för att vara ärlig har det stora antalet turister tyvärr gjort att servicen och standarden ibland lämnar mycket att önska.

Vårt rum var enormt, men det hade inte den lyxiga känslan som rummet på Shangri-La hade, och inredningen påminde lite om ett amerikanskt motellrum (på en mycket hög våning). Badrummet var dock riktigt fint med vit marmor överallt och toalettartiklar från Mandarina Duck.

Vi hade gratis minibar i rummet och kylen fylldes på varje dag, vilket var nice. Dock hade det hade varit ännu bättre om det också hade funnits några sockerfria alternativ. Vi hade en fantastisk utsikt över staden, men tyvärr fick man av säkerhetsskäl inte öppna dörren ut till den lilla balkongen, så vi fick njuta av utsikten inifrån rummet.

Frukostbuffén serverades i restaurangen intill poolen (har glömt vad den heter). Buffén var helt ok med ett bra urval av asiatiska och västerländska specialiteter och det var skönt att kunna sitta utomhus och äta. Poolområdet var också riktigt trevligt och stort, men inte lika mysigt som det på Shangri-La.

Hotellets berömda takrestaurang Sirocco är jättedyr och jag är ännu inte övertygad om att den är värt pengarna. Rikke och Magnus åt däruppe för några år sedan och i början av måltiden frågades om de ville börja med ett glas champagne. De tackade ja, och det kom att kosta dem över 1000 kronor.

Lebuas berömda Sky Bar är känd som världens högsta bar utomhus, och för sightseeing kan det kanske vara skoj att uppleva. Som en bar är det dock en besvikelse. Deras drinkar är dåliga och dyra, och serveras i plastglas, och det finns inte tillräckligt med sittplatser. Dessutom behandlas man som boskap, och det är bland annat strängt förbjudet att stoppa och ta bilder på vägen från hissen till baren.

Vi hade bokat ett rum med tillgång till hotellets Club Lounge där det fanns en stor öppen terrass med underbar utsikt över staden. Maten i Club Lounge var inget vidare, men jag tycker fortfarande att Club Lounge var värt pengarna, eftersom det är ett fantastiskt ställe att ta bilder. Personalen i loungen var också riktigt trevliga (trevligaste vi träffade under vår vistelse).

Det kan hända att Lebua vid State Tower har 5 stjärnor, men jag tycker hotellet känns mer som 4-stjärnigt och det är inte ett hotell jag längtar efter att få besöka igen. Jämfört med de andra 5-stjärniga hotellen i området (det finns en hel del i den delen av Silom) är Lebua generellt sett något billigare, så om man vill bo bekvämt i det bästa området i Silom och samtidigt kunna säga att man har bott på hotellet från The Hangover, då kanske Lebua inte är ett dåligt val.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård