Billund Flygplats – King Amlet Lounge

Billund Flygplats - King Amlet Lounge

Då åkte Syster T och jag på charter till Fuerteventura! Vi skulle flyga från Billund, som är den näst största flygplatsen i Danmark, och inte långt från där Syster T och mina föräldrar bor. Flyget gick inte förrän runt 10, men vi åkte dit i god tid för att äta frukost i King Amlet-loungen.

Jag har LoungeKey på mitt Visa-kort, så jag har gratis tillträde till loungen, och jag kan även ta med en gäst. Om man reser lika mycket, som jag gör, är LoungeKey toppen, då det ger tillträde till lounges på de flesta större flygplatser runt om i världen. Det kanske inte är de finaste lounges, och man betalar en årsavgift för LoungeKey-funktionen, men att kunna sitta ner och slappna av i lugna omgivningar, och njuta en kopp kaffe och en snack innan flyget, är väl värt kostnaden.

King Amlet Lounge är en av mina favoritlounges. På morgonen har de goda rundstykker (danska frukostfrallor), och är man där runt lunch- eller middagstid, finns det alltid goda smårätter och snacks av en standard, som jag tycker håller väldigt bra standard, jämfört med andra LoungeKey-lounges i Europa. King Amlet Lounge är också relativt stor, så det finns alltid gott om plats tillgängligt, och personalen är trevlig och jordnära, utan den där snobbiga attityden, som tyvärr är ganska vanligt bland loungepersonalen på vissa andra ställen.

Jag har ju själv arbetat inom flygbranschen i mer än 10 år. Mitt första jobb var i Billund, som flygvärdinna för ett flygbolag som het Maersk Air (finns ej längre), så jag känner mig alltid lite nostalgisk, när jag flyger från Billund som passagerare. När jag flyger som passagerare springer jag ofta på gamla kollegor, som fortfarande jobbar som piloter eller kabinpersonal, och även om jag inte saknar att jobba inom flygbranschen, är det alltid spännande att höra vad de gör och var de har varit.

Vi flög med Novair till Fuerteventura, och hade en mycket trevlig resa, som ni kan läsa mera om på min Fuerteventura Blogg >>

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop