Billund Flygplats – King Amlet Lounge

Billund Flygplats - King Amlet Lounge

Då åkte Syster T och jag på charter till Fuerteventura! Vi skulle flyga från Billund, som är den näst största flygplatsen i Danmark, och inte långt från där Syster T och mina föräldrar bor. Flyget gick inte förrän runt 10, men vi åkte dit i god tid för att äta frukost i King Amlet-loungen.

Jag har LoungeKey på mitt Visa-kort, så jag har gratis tillträde till loungen, och jag kan även ta med en gäst. Om man reser lika mycket, som jag gör, är LoungeKey toppen, då det ger tillträde till lounges på de flesta större flygplatser runt om i världen. Det kanske inte är de finaste lounges, och man betalar en årsavgift för LoungeKey-funktionen, men att kunna sitta ner och slappna av i lugna omgivningar, och njuta en kopp kaffe och en snack innan flyget, är väl värt kostnaden.

King Amlet Lounge är en av mina favoritlounges. På morgonen har de goda rundstykker (danska frukostfrallor), och är man där runt lunch- eller middagstid, finns det alltid goda smårätter och snacks av en standard, som jag tycker håller väldigt bra standard, jämfört med andra LoungeKey-lounges i Europa. King Amlet Lounge är också relativt stor, så det finns alltid gott om plats tillgängligt, och personalen är trevlig och jordnära, utan den där snobbiga attityden, som tyvärr är ganska vanligt bland loungepersonalen på vissa andra ställen.

Jag har ju själv arbetat inom flygbranschen i mer än 10 år. Mitt första jobb var i Billund, som flygvärdinna för ett flygbolag som het Maersk Air (finns ej längre), så jag känner mig alltid lite nostalgisk, när jag flyger från Billund som passagerare. När jag flyger som passagerare springer jag ofta på gamla kollegor, som fortfarande jobbar som piloter eller kabinpersonal, och även om jag inte saknar att jobba inom flygbranschen, är det alltid spännande att höra vad de gör och var de har varit.

Vi flög med Novair till Fuerteventura, och hade en mycket trevlig resa, som ni kan läsa mera om på min Fuerteventura Blogg >>

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård