Bodia rice scrubs

Bodia Spa är en kedja av lyxiga spa i Kambodja, och efter att ha landat i Phnom Penh åker jag ofta direkt till Bodia Spa för deras massage gör underverk mot jetlag.

Deras kroppsbehandlingar är också väldigt bra, så när jag såg Bodia’s produkter på flygplatsen, bestämde jag mig för att köpa en body scrub och en facial scrub med mig hem. Jag har nu använt produkterna i snart tre veckor, och här är vad jag tycker:

Bodia Luscious Lemongrass Body Scrub

En av de bästa body scrubs jag någonsin har provat. Riskornen är tillräckligt grova för att ge dig en känsla av effektiv exfoliering och de olika sorters eteriska oljor lämnar huden mjuk och genomfuktad efteråt. Faktum är att huden känns så fuktad att kroppslotion verkar onödigt, vilket jag tycker är ganska ovanligt för en body scrub

Jämfört med andra body scrubs kräver Bodias scrub att man tillsätter ganska mycket vatten. Det räcker inte att huden är fuktig vid applicering; man måste också mixa kroppsskrubben med lite vatten i handen för att få bästa resultatet. Utan vatten tenderar skrubben att klumpa ihop sig och trilla av huden.

Bodia Facial Scrub Jasmine Rice & Rose

Bodias ansiktsskrubb har finare riskorn än kroppsskrubben, så den är tillräcklig mild att använda i ansiktet, samtidigt som man får en effektiv skrubb. Precis som kroppsskrubben kräver ansiktsskrubben att man tillsätter ganska mycket vatten för att få den önskade konsistens. Kom ihåg att också skrubba händerna, nu du ändå är igång, och de kommer att vara mjuka och väldoftande resten av dagen.

Ni kan köpa Bodia-produkterna på Bodia Spa (billigast) eller på flygplatsen i Phnom Penh (några dollar dyrare), eller så kan ni beställa produkterna från Bodia online store

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård