Bra vegetariska restauranger i Phnom Penh

Vibe, only vegan restaurant in Phnom Penh
Vibe

Det finns inte många 100% vegetariska restauranger i Phnom Penh, men en del av de internationella restaurangerna riktad mot expats och turister har ett bra urval av vegetarisk mat på menyn. Här är några av mina favoriter:

Vibe

Vibe sägs vara den första (och enda?) 100% veganska restaurangen i Phnom Penh. Deras bowls är underbart goda, och deras smoothies och kallpressade juices smakar som solsken och semester. En juice och en bowl kostar runt 12$, vilket är dyrt för Phnom Penh, men överkomligt om man reser med europeisk semesterbudget. Om Vibe inte var så långt från Kanary’s Homestay, där jag brukar bo, när jag besöker Phnom Penh, skulle jag äta på Vibe varje dag.

Vibe, 26A, Street 446, Russian Market, Phnom Penh

Farm to Table, Phnom Penh vegetarian food
Green Bowl på Farm to Table

Farm to Table

Farm to Table är en riktigt mysig restaurang/stadsodling i BKK 1 med uteservering bland jackfruit-träd och kluckande kycklingar (hundar är därför inte välkomna:)). Ingredienserna odlas lokalt, och säsongen dikterar vad som finns på menyn. Det var på Farm to Table att jag smakade jackfruit använt som ersättning för kött för första gången, och deras jackfruit-smörgås är fortfarande bland de bästa jag har smakat.

Mitt blogginlägg om Farm to Table

Farm to Table, 16 Street #360, BKK1, Phnom Penh

Tofu steaks at Mok Mony, Vegetarian food in Phnom Penh
Tofu-biff på Mok Mony

Mok Mony

Mok Mony är en trevlig restaurang i hjärtat av BKK 1. Menyn är inte 100% vegetarisk men deras vegetariska rätter är fantastisk goda. Prova deras vegetariska tofu-biff, som är fylld med gräslök, lök och vitlök och serveras i en miso/mirin/soja-marinad, jättegott!

Mok Mony, 63c, Street 294, BKK 1, Phnom Penh

Vegetarian Restaurant in Phnom Penh
Nudler med svamp på Vegetarian Restaurant

Vegetarian Restaurant

Mysig restaurang/gatukök, som använder svamp istället för kött. Nudel-soppan med stekt svamp är min favorit, men nudlarna utan soppa är också goda. Restaurangen är populär bland de lokala ungdomarna och runt lunchtid får man ibland vänta på ett ledigt bord. Det finns också en annan vegetarisk restaurang precist intill, och den ska också vara väldigt populär, men jag har bara ätit där en gång, och jag tror kocken hade en dålig dag den dagen.

Mitt blogginlägg om Vegetarian Restaurant

Vegetarian Restaurant (på andra sidan av gatan från The Plantation Urban Resort & Spa), Phnom Penh

Backyard Cafe, vegetarian food in Phnom Penh
Backyard Cafe

Backyard Cafe

Jag hade velat testa Backyard Café länge, men det var inte förrän Alan och Mr. Pheap från A.N.D. bjöd in mig på lunch där, att jag äntligen fick provat en av Phnom Penhs mest kända vegetariska restauranger. Backyard Cafe är systerrestaurang till Vibe, men jämfört med Vibe, tycker jag att maten på Backyard Café har lite mer substans, med en meny som erbjuder mer än bara bowls och smoothies.

Backyard Cafe, 11B Street 246, Phnom Penh

Eleven One, vegetarian food in phnom Penh
Tofu/svamp-amok på Eleven One

Eleven One

Det finns två Eleven One-restauranger i Phnom Penh: En vid Russian Market och en i BKK 1, och restaurangerna är så lika med avseende på atmosfär och mat, att jag har svårt att skilja dem från varandra. Eleven One har en no-plastic-policy så sugrören är tillverkade av bambu och förpackningen (för hemkörning) är biologiskt nedbrytbar. Många människor åker dit för att äta pizza (på restaurangen vid Russian Market), men jag tycker att de lokala rätterna är de bästa, och jag kan varmt rekommendera Eleven Ones vegetariska version av den traditionella Khmer-rätt amok. Eleven One vid Russian Market ligger precis intill bageriet Crumbs, så man kan beställa Crumbs nybakade cookies från Eleven One-menyn.

Russian Market: Eleven One, #37 Street 123 (corner of 460), Tuol Tom Poung, Phnom Penh

BKK 1: Eleven One, #20, Street 334 (between st.51 & st.57), Phnom Penh

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop