Tokyo: Calbee Plus – Chips med choklad och mjukglass

Potato chips with Royce chocolate and soft serve, Calbee Plus, Tokyo

I en dynamisk stad som Tokyo går allting fort, och det som är populärt idag är ofta glömt bort imorgon. Calbee är ett av undantagen, som har lyckats hålla sig relevant i årtionden, och varumärkets potatis-snacks verkar aldrig tappa i popularitet.

I Calbee Plus-butiken i Harajuku kan man köpa krispiga potatischips med olika sorters topping, som t.ex. Royce choklad och mjukglass. Royce är ett japanskt chokladmärke, och innan jag upptäckte champagne-tryfflarna från Sprüngli i Schweiz var den mörkblå Nama från Royce min obestridda chokladfavorit. Allt från Royce är ljuvligt, och jag har ännu inte smakat någon Royce-choklad som jag inte har gillat. Potatischips med Royce-choklad? Bara att testa.

Det kanske låter som en konstig kombination, men choklad och potatischips var faktiskt inte alls dåligt, och efter att ha tagit kort på kalaset åt jag upp allt:)


Calbee Plus, Takeshita Street, Harajuku, Shibuya, Tokyo, Adress på japanska: 神宮前1-16-8 Shibuya, 東京都

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop