Tokyo: Calbee Plus – Chips med choklad och mjukglass

Potato chips with Royce chocolate and soft serve, Calbee Plus, Tokyo

I en dynamisk stad som Tokyo går allting fort, och det som är populärt idag är ofta glömt bort imorgon. Calbee är ett av undantagen, som har lyckats hålla sig relevant i årtionden, och varumärkets potatis-snacks verkar aldrig tappa i popularitet.

I Calbee Plus-butiken i Harajuku kan man köpa krispiga potatischips med olika sorters topping, som t.ex. Royce choklad och mjukglass. Royce är ett japanskt chokladmärke, och innan jag upptäckte champagne-tryfflarna från Sprüngli i Schweiz var den mörkblå Nama från Royce min obestridda chokladfavorit. Allt från Royce är ljuvligt, och jag har ännu inte smakat någon Royce-choklad som jag inte har gillat. Potatischips med Royce-choklad? Bara att testa.

Det kanske låter som en konstig kombination, men choklad och potatischips var faktiskt inte alls dåligt, och efter att ha tagit kort på kalaset åt jag upp allt:)


Calbee Plus, Takeshita Street, Harajuku, Shibuya, Tokyo, Adress på japanska: 神宮前1-16-8 Shibuya, 東京都

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård