Chiang Mai: Lunch på Meena Rice Based Cuisine

Lunch på Meena Rice Based Cuisine i Chiang Mai

Innan pandemin besökte jag Chiang Mai, men jag hann inte blogga mycket om det, vilket är synd, eftersom jag hade några riktigt härliga upplevelser där. Höjdpunkten på matfronten var definitivt Meena Rice Based Cuisine, en modern thailändsk restaurang som fokuserar på hälsosam mat och ris. Sylvia från Chimmuwa hade rekommenderat mig att prova Meena, eftersom hon visste att jag är mycket intresserad av mat och att jag älskar restauranger som sticker ut lite på något sätt.

Meena ligger i ett traditionellt thailändskt hus vid en liten sjö, omgivet av många träd och natur. När jag kom dit var det ganska fullt, men efter en kort väntan fick jag bord utomhus. Allt på menyn lät supergott, så jag bad personalen om deras rekommendationer och slutade med att beställa det mesta av vad de föreslog, vilket visade sig vara alldeles för mycket för en person.

Jag fick en läcker kryddig dip med grönsaksstavar och blå fried rice serverad med en lotus-frökapsel, som jag först trodde bara var en dekoration tills personalen förklarade för mig, hur jag kunde ta ut fröna från kapseln och äta dem. Jag provade också fisken med citrongräs-sallad på personalens rekommendation och jag önskade att jag hade mer plats i magen, eftersom det var en riktigt läcker rätt. Till dessert beställde jag mango sticky rice med Meenas berömda 5-färgade ris och massor av färsk och läcker mango. Det var en mycket varm dag, och jag ville inte riskera att helt avdunsta i värmen, så jag hann även dricka två drinkar från menyn: En blå drink med butterfly pea flower och en fräsch sodadryck med jordgubbar.

Jag såg att Meena har tilldelats en Bib Gourmand i Michelinguiden för Thailand 2023. Om maten bara är hälften så bra som när jag var där är det definitivt välförtjänt. Meena är verkligen ett riktigt bra ställe, om du vill ha modern, hälsosam thailändsk mat i fina, rustika omgivningar.

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård