Danmark: Kurt’s Kaffebar – Mysigt kafé i Fredericia

Kurts Kaffebar, Fredericia

Jag upptäckte Kurt’s Kaffebar i sommar när jag strosade runt i Fredericia, och jag kunde knappt tro mina ögon. Fredericia är känt för många saker, men små mysiga små kaféer är inte en av dem.

Att kliva in på kaféet är som att besöka någons farmor. Traditionella danska kakor står uppradade på ett bord, inklusive Drømmekage (en av mina favoriter), så man själv kan ta, och se till att man får största biten. Drømmekage (drömkaka) är en kaka bakat i långpanna, och det är toppingen av kokos, smör och brun farin som gör det så underbart gott. Det smakar himmelskt och jag förstår inte varför drømmekage fortfarande är relativt okänd utanför Danmarks gränser. Kanske jag borde jag ansöka om att bli Drømmekage-ambassadör?

För bara några år sedan valde jag vilket kafé jag skulle fika på baserat på hur gott deras kaffe var, men nuförtiden, när även McDonald’s serverar en hyfsad cappuccino, och den övergripande standarden för kaffe har ökat så drastiskt, har gott kaffe gått från att vara en order winner till att vara en qualifier. Om du serverar gott kaffe så kanske jag tittar förbi. Om du serverar dåligt kaffe, skulle jag inte ens fundera på att gå. Kaffet på Kurt’s Kaffebar var bra, men det är Drømmekagen som får mig att återvände, och om du av någon anledning skulle ha vägarna förbi Fredericia, kan jag verkligen rekommendera Kurt’s Kaffebar.


Kurt’s Kaffebar, Jyllandsgade 39, 7000 Fredericia

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop