Danmark: Kurt’s Kaffebar – Mysigt kafé i Fredericia

Kurts Kaffebar, Fredericia

Jag upptäckte Kurt’s Kaffebar i sommar när jag strosade runt i Fredericia, och jag kunde knappt tro mina ögon. Fredericia är känt för många saker, men små mysiga små kaféer är inte en av dem.

Att kliva in på kaféet är som att besöka någons farmor. Traditionella danska kakor står uppradade på ett bord, inklusive Drømmekage (en av mina favoriter), så man själv kan ta, och se till att man får största biten. Drømmekage (drömkaka) är en kaka bakat i långpanna, och det är toppingen av kokos, smör och brun farin som gör det så underbart gott. Det smakar himmelskt och jag förstår inte varför drømmekage fortfarande är relativt okänd utanför Danmarks gränser. Kanske jag borde jag ansöka om att bli Drømmekage-ambassadör?

För bara några år sedan valde jag vilket kafé jag skulle fika på baserat på hur gott deras kaffe var, men nuförtiden, när även McDonald’s serverar en hyfsad cappuccino, och den övergripande standarden för kaffe har ökat så drastiskt, har gott kaffe gått från att vara en order winner till att vara en qualifier. Om du serverar gott kaffe så kanske jag tittar förbi. Om du serverar dåligt kaffe, skulle jag inte ens fundera på att gå. Kaffet på Kurt’s Kaffebar var bra, men det är Drømmekagen som får mig att återvände, och om du av någon anledning skulle ha vägarna förbi Fredericia, kan jag verkligen rekommendera Kurt’s Kaffebar.


Kurt’s Kaffebar, Jyllandsgade 39, 7000 Fredericia

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård