Danmark: Trelde Næs och björnbärssylt

Trelde Næs, Fredericia

Förra månaden tog jag hundarna på en promenad vid Trelde Næs. Det är ett underbart område med en liten strandsträcka mellan havet och skogen, och hundarna älskar att vara där.

Vår lilla utflykt väckte också barndomsminnen om hur min pappa brukade ta med min syster och jag på cykeltur till Trelde Næs. Vi hade med oss små plasthinkar så vi kunde gå i skogen och plocka björnbär. Senare, när vi kom hem med fulla hinkar, gjorde min mamma björnbärssylt, som vi åt med med pannkakor och vaniljglass.

Det är en av mina bästa barndomsminnen, och ända sedan jag kom tillbaka från min utflykt med hundarna förra månaden har jag frågat min mamma när hon skulle göra björnbärssylt igen. Äntligen hände det! Så dagens lunch idag var pannkakor, björnbärssylt och vaniljglass. Precist lika gott som jag kom ihåg!

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård