En Dansk Kagekone

Danish birthday cake, kagekone/kagemand

Igår var det min födelsedag och min familj hade ordnat en kagekone från den lokala konditorn. I Danmark får man ofta serverat kagekone eller kagemand på barnkalas. En kagekone är dekorerad med glasyr och godis, så hon har såklart ögon, näsa, mun och hår. Vanligtvis har huvudet mest godis, vilket gör det till den mest populära biten av kagekonen.

Först skär man av halsen på kagekonen, och medan kniven skär genom kakhalsen, skriker alla alla på kalaset så högt de bara kan. Jag minns detta ritualet som den absoluta höjdpunkten på min barndoms födelsedagskalas, men det låter ju egentligt ganska bisarrt:) När jag berättar om kagekonen för mina kompisar som inte är från Danmark, frågar de ofta vad det är med danskar och behovet för att skära av halsen på allt från giraffer till kagekoner, för alla kommer i håg giraffen Marius från Köpenhamns Zoo, som också fick halsen skurit av).

Min kagekone igår var gjord av vattenbakelse, men man kan göra kagekoner/kagemænd av alla sorters bakverk, så länge det finns godis på toppen:)

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård