En Dansk Kagekone

Danish birthday cake, kagekone/kagemand

Igår var det min födelsedag och min familj hade ordnat en kagekone från den lokala konditorn. I Danmark får man ofta serverat kagekone eller kagemand på barnkalas. En kagekone är dekorerad med glasyr och godis, så hon har såklart ögon, näsa, mun och hår. Vanligtvis har huvudet mest godis, vilket gör det till den mest populära biten av kagekonen.

Först skär man av halsen på kagekonen, och medan kniven skär genom kakhalsen, skriker alla alla på kalaset så högt de bara kan. Jag minns detta ritualet som den absoluta höjdpunkten på min barndoms födelsedagskalas, men det låter ju egentligt ganska bisarrt:) När jag berättar om kagekonen för mina kompisar som inte är från Danmark, frågar de ofta vad det är med danskar och behovet för att skära av halsen på allt från giraffer till kagekoner, för alla kommer i håg giraffen Marius från Köpenhamns Zoo, som också fick halsen skurit av).

Min kagekone igår var gjord av vattenbakelse, men man kan göra kagekoner/kagemænd av alla sorters bakverk, så länge det finns godis på toppen:)

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop