En koreansk hotdog med socker

En koreansk hotdog med socker

Ella tyckte jag skulle få se allt fint som fanns at se i området kring Busan och Masan, så det blev mycket tid i bilen, och vi besökte flera rastplatser längs motorvägen.

Rastplatserna i Korea är väldigt fina med massor av nystädade toaletter och ett bra utbud av mat och snacks, och det var på en rastplats, att jag fick smaka min första koreanska hotdog.

Koreanska hotdogs serveras på en pinne, och de ser ut som amerikanska corndogs, men den friterade smeten som täcker korven är inte majsmjöl, utan vetemjöl. Hotdoggen är krispig på utsidan och påminner om en korv inbakad i en stor munk.

Det finns många olika varianter, men vanligtvis är det korv och ost på pinnan inuti. Man strör socker, senap och ketchup över hotdoggen, som är väldigt mättande och god.

Vi fick också Iced Ginseng Latte som var underbart gott i värmen. Ginseng har en ganska karateristisk smak, som vissa inte gillar alls, men som jag har lärt mig att tycka om.

Här är en video från rastplatsen utanför Busan, där vi åt koreanska hotdogs:

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop