En koreansk hotdog med socker

En koreansk hotdog med socker

Ella tyckte jag skulle få se allt fint som fanns at se i området kring Busan och Masan, så det blev mycket tid i bilen, och vi besökte flera rastplatser längs motorvägen.

Rastplatserna i Korea är väldigt fina med massor av nystädade toaletter och ett bra utbud av mat och snacks, och det var på en rastplats, att jag fick smaka min första koreanska hotdog.

Koreanska hotdogs serveras på en pinne, och de ser ut som amerikanska corndogs, men den friterade smeten som täcker korven är inte majsmjöl, utan vetemjöl. Hotdoggen är krispig på utsidan och påminner om en korv inbakad i en stor munk.

Det finns många olika varianter, men vanligtvis är det korv och ost på pinnan inuti. Man strör socker, senap och ketchup över hotdoggen, som är väldigt mättande och god.

Vi fick också Iced Ginseng Latte som var underbart gott i värmen. Ginseng har en ganska karateristisk smak, som vissa inte gillar alls, men som jag har lärt mig att tycka om.

Här är en video från rastplatsen utanför Busan, där vi åt koreanska hotdogs (danska):

Finns på engelska här >>

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård