Farm to Table – Sunt och grönt i Phnom Penh

Farm to Table Restaurant in Phnom Penh, Cambodia

Farm to Table är en av mina favoritrestauranger i Phnom Penh. Grönsakerna som de använder i matlagningen är antingen hemodlade i den egna trädgården eller köpt från lokala bönder, och menyn återspeglar vad som är i säsong. Farm to Table har också ett bra urval av vegansk och vegetarisk mat, som annars kan vara svårt att hitta i Phnom Penh.

Förra veckan var vi fyra tjejer som hade avtalat att träffas och äta middag på Farm to Table, men var och en av oss hade antingen pågående matförgiftning eller höll på att återhämta sig, så vi beslutade att ställa in och hitta en annan dag.

Igår kände två av oss att vi mådde tillräckligt bra för att prova igen. Jag hade fått aptiten tillbaka, så jag kände för att beställa ALLT på menyn men beslutade mig för en jackfruit sandwich och sweet potato skins. Smörgåsen var bra, och brödet var utan tvekan hembakat, men deras sweet potato skins var mer som potatismos och gräddfil och cheddar fungerade inte riktigt tillsammans med det söta moset, så jag ångrade att jag inte beställde den vegetariska Green Bowl istället. Jag hade den för lunch häromdagen, och den var krispig och god.

Många människor blandar ihop jackfruit med durian eftersom de båda är stora, stickiga frukter, men medan jackfruit är söt och mild, har durian en fruktansvärd lukt och smak. Farm to Table har sin egen trädgård och också ett par stora jackfruitträd. Jag la märke till träden förra gången jag var där, men eftersom jag aldrig sett ett jackfruitträd förut trodde jag att frukterna bara var dekoration, eftersom stjälkarna ser ut som snören:)

Farm to Table, #16 Street 360, BKK 1, Phnom Penh

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård