Fort Lauderdale: Scoobies på Coconuts

Scoobies at Coconuts, Fort Lauderdale

Vi var egentligen på väg till en annan restaurang som Poul hade hittat på nätet, men Uber-chauffören sa att Coconuts var det ställe alla pratade om nu för tiden … just sayin ‘…! Ok, change of plans, ta oss till Coconuts istället!

Vi kom dit precis innan lunchrushen, så vi kunde fritt välja vart vi ville sitta. Vi valde et bord pa terassen ute vid vattnet, där vi kunde kolla på båtarna som seglade förbi. Personalen berättade för oss att folk var upptagna med att flytta de mindre båtarna för att ge plats för de större båtarna som skulle visas på Fort Lauderdale International Boat Show den kommande veckan. Dessa ”mindre båtar” hade både två och tre däck, och de flesta var större än vår lägenhet i Dubai! På tal om Dubai, så brukade jag faktiskt tro att Dubai Marina låg i framkanten när det gäller stora yachter, men nej, inte jämfört med Fort Lauderdale.

Tillbaks till Coconuts och vår lunch. En entusiastisk servitör föreslog att vi började med några Scoobies, som var små blue crab krabbklor stekt i olja och vitlök, och en av Coconuts specialiteter. Till huvudrätt fick Poul fish tacos och jag beställde räkor med kokos. Det smakade helt ok, men om jag äter på Coconuts igen, tror jag bare jag skulle beställa in tre skålar med Scoobies och ingen huvudrätt, för Scoobies var det absolut bästa på menyn. Helt fantastisk! Det är sällan att jag äter blue crab, för det är så mycket skal och så lite krabbkött, att jag inte brukar tycka det är värt det, men Scoobies serveras med det mesta av skalen bortagen. Lätt att äta och så gott att det gör ont.


Coconuts, 429 Seabreeze Blvd., Fort Lauderdale

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård