Fort Lauderdale: The Ritz-Carlton – En plats i solen

Ritz-Carlton, Fort Lauderdale

Jag brukar inte gilla resorts, men jag hade intjänad en gratis övernattning genom ett rewards-program jag är med i, så när Poul flög tillbaka till Dubai bestämde jag mig för att checka in på Ritz-Carlton i Fort Lauderdale för några extra dagar i solen i Florida.Det var ett underbart hotell precis vid stranden, i ett område som påminner mycket om Jumeirah Beach Residence i Dubai. Lägg till lite fler sportbilar och kanske en leopard eller två, – då har man The Walk JBR.

Mitt rum vände bort från stranden, så i stället för vitt sand och klart blått vatten hade jag utsikt över kanalerna i Fort Lauderdale, vilket inte heller var dåligt. Inredningen var mest ljusgult och vitt, vilket gjorde att rummet verkade soligt och ljust. Ett bra val för ett strandhotell. Badrummet var lite väl mycket marmor för min smak, men om någon kan komma undan med lite väl mycket marmor, då är det The Ritz.

Poolområdet hade utsikt över stranden och var exakt så fint och frestande som resort poolområden brukar vara, och om det inte hade varit så blåsigt, skulle jag ha tagit ett dopp.

Jag åt frukost på Burlock Coast, som är hotellets restaurang på marknivå, precis vid strandpromenaden. Jag fick nypressad juice, en croissant och en fruktskål, vilket var mycket bra, men jag ångrade lite att jag inte beställde roomservice i stället, för det rummet hade varit perfekt för frukost i sängen.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård