Fredericia: Äggkaka på Café Mums

Äggkakan på Café Mums, Fredericia Blogg

Äggkakan på Cafe Mums är världskänd i Fredericia, så häromdagen bestämde Trine och jag oss för att bjuda mamma på äggkaka-lunch. Det stod på nätet att det skulle ta runt 30 minuter att tillaga äggkakan, så innan vi åkte iväg ringde jag och frågade om man möjligen kunde förbeställa omeletten, så man slapp vänta. Det gick bra, så vi beställde 2 äggkakor för servering 30 minuter senare.

Det tog inte mer än 10 minuter från att vi satte oss tills äggkakorna stod på bordet. De såg goda och fluffiga ut, nästan som sufflé, och serverades med skivor av rökt fläsk. Bredvid fanns det tillbehör i form av rödbetor, semi-torkade tomater, grov senap och några skivor riktigt gott rågbröd.

Tyvärr hade kocken varit lite för generös med saltet den dagen, vilket jag också sa till personalen senare. Jag vet inte om äggkakan kanske ska vara så salt, men det var lite väl salt för vår smak. Har du samma låga salt-tröskel som vi har, bör du nog säga till om du beställer äggkakan hos Mums. Och såklart gör du det, för det är en riktigt god rätt, och är ni två, som delar, så har ni lunch till ett ganska så rimligt pris (äggkakan kostar drygt 200DKK).

En äggkaka är tillräckligt stor för två personer att dela på, men två äggkakor är för mycket för tre personer, så om ni är tre personer som träffas för lunch, kan jag rekommendera att ni bara beställer en omelett och lägger till några stycken dansk smørrebrød istället : )

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop