Fredericia: Äggkaka på Café Mums

Äggkakan på Café Mums, Fredericia Blogg

Äggkakan på Cafe Mums är världskänd i Fredericia, så häromdagen bestämde Trine och jag oss för att bjuda mamma på äggkaka-lunch. Det stod på nätet att det skulle ta runt 30 minuter att tillaga äggkakan, så innan vi åkte iväg ringde jag och frågade om man möjligen kunde förbeställa omeletten, så man slapp vänta. Det gick bra, så vi beställde 2 äggkakor för servering 30 minuter senare.

Det tog inte mer än 10 minuter från att vi satte oss tills äggkakorna stod på bordet. De såg goda och fluffiga ut, nästan som sufflé, och serverades med skivor av rökt fläsk. Bredvid fanns det tillbehör i form av rödbetor, semi-torkade tomater, grov senap och några skivor riktigt gott rågbröd.

Tyvärr hade kocken varit lite för generös med saltet den dagen, vilket jag också sa till personalen senare. Jag vet inte om äggkakan kanske ska vara så salt, men det var lite väl salt för vår smak. Har du samma låga salt-tröskel som vi har, bör du nog säga till om du beställer äggkakan hos Mums. Och såklart gör du det, för det är en riktigt god rätt, och är ni två, som delar, så har ni lunch till ett ganska så rimligt pris (äggkakan kostar drygt 200DKK).

En äggkaka är tillräckligt stor för två personer att dela på, men två äggkakor är för mycket för tre personer, så om ni är tre personer som träffas för lunch, kan jag rekommendera att ni bara beställer en omelett och lägger till några stycken dansk smørrebrød istället : )

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård