Fredericia: Brunch på Mums

Brunch at Mums, Fredericia

I dag åt syster T och jag brunch på Mums, som är ett litet mysigt kafé nära hamnen i Fredericia. Vi var där klockan 10, när de öppnade, och efter att ha bläddrat igenom menyn, som vi redan hade spanat på online, beställde Trine en brunch tallrik, och jag beställde amerikanska pannkakor.

Mums är verkligen ett jättemysigt ställe, men jag hade förväntat mig mer av maten. Mina pannkakor var torra och hade en krispig yta, så jag misstänker att de var lagade i förväg och sedan uppvärmda i brödrosten. De serverades med ananas och vattenmelon, vilket jag tycker är synd med tanke på alla frukt och bär som finns lokalt vid denna tid på året.

Trines brunch-talrik såg bättre ut och hade ett bra urval av både salt och sött, som kännetecknar brunch i Danmark (vi gillar inte att välja men föredrar att smaka på lite av allt). Trine är allergisk mot nötter, så jag fick ta över hennes skyr (isländsk mejeriprodukt) med granola, som smakade jättegott.

Mums börjar servera lunch klockan 11, och jag misstänker att det är vid den tiden kocken börjar jobba. Vi frågade nämligen om det vore möjligt att beställa deras danska omeletten (som de är kända för), lite före 11, och det var det inte. Kaffet var bra, och personalen var trevlig, så jag skulle gärna vilja ge Mums en andra chans någon annan dag. Efter 11.00..


Mums, Gothersgade 42, 7000 Fredericia

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård