Fri frakt i Sverige vid köp för minst 700kr. Annars kostar frakt 75kr.

Fredericia: Brunch på Mums

Brunch at Mums, Fredericia

I dag åt syster T och jag brunch på Mums, som är ett litet mysigt kafé nära hamnen i Fredericia. Vi var där klockan 10, när de öppnade, och efter att ha bläddrat igenom menyn, som vi redan hade spanat på online, beställde Trine en brunch tallrik, och jag beställde amerikanska pannkakor.

Mums är verkligen ett jättemysigt ställe, men jag hade förväntat mig mer av maten. Mina pannkakor var torra och hade en krispig yta, så jag misstänker att de var lagade i förväg och sedan uppvärmda i brödrosten. De serverades med ananas och vattenmelon, vilket jag tycker är synd med tanke på alla frukt och bär som finns lokalt vid denna tid på året.

Trines brunch-talrik såg bättre ut och hade ett bra urval av både salt och sött, som kännetecknar brunch i Danmark (vi gillar inte att välja men föredrar att smaka på lite av allt). Trine är allergisk mot nötter, så jag fick ta över hennes skyr (isländsk mejeriprodukt) med granola, som smakade jättegott.

Mums börjar servera lunch klockan 11, och jag misstänker att det är vid den tiden kocken börjar jobba. Vi frågade nämligen om det vore möjligt att beställa deras danska omeletten (som de är kända för), lite före 11, och det var det inte. Kaffet var bra, och personalen var trevlig, så jag skulle gärna vilja ge Mums en andra chans någon annan dag. Efter 11.00..


Mums, Gothersgade 42, 7000 Fredericia