Fuerteventura: Al Fresco – Ny restaurang i Costa Calma

Fuerteventura: Al Fresco - Ny restaurang i Costa Calma

En av dagarna vi hade hyrbil, åkte vi till Costa Calma, för att äta middag på Al Fresco, som är en restaurang som precis öppnat för ett par månader sedan. Vi hade ingen reservation, men som tur var, fanns det ett ledigt bord. Restaurangen drivs av Paco och hans familj och det var så trevligt att se hur väl de tog hand om gästerna. De tog sig tid att hälsa och snacka med alla, och vi fick en gratis förrätt med lokal ost och någon gelé. Det är den typen av service som man bara får på de där små familjeägda ställena.

Maten var också mycket god, och även om många av rätterna på menyn liknade det man hittar på de flesta andra restauranger i Fuerteventuras turistområden, så var smak och presentation flera klasser bättre på Al Fresco. T.ex. hittar man musslor med mojo på vilken restaurang som helst på Fuerteventura, men det är ofta bara kokta musslor där mojo-såsen hälls över efteråt. På Al Fresco grillades musslorna med mojo, och de smakade så fantastiskt gott. Bläckfisken hade grillats med skivor av vitlök och serverades med papas arrugadas (de där små, skrynkliga potatisarna som smakar så bra med mojo) och sallad, och även om jag hade ätit så mycket bläckfisk på den här resan, att jag kände, det snart skulle börja växa tentakler från min kropp, så gick det ju inte att missa en rätt som denna. Behöver jag säga att middag på Al Fresco är ett måste, om du semestrar i La Pared eller Costa Calma på Fuerteventura?

Min Fuerteventura Blogg – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva på Fuerteventura?


Al Fresco, CC, C. Punta de los Molinillos, s/n, local 16, 35627 Costa Calma, Fuerteventura

Al Fresco Costa Calma map

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop