Fuerteventura: Al Fresco – Ny restaurang i Costa Calma

Fuerteventura: Al Fresco - Ny restaurang i Costa Calma

En av dagarna vi hade hyrbil, åkte vi till Costa Calma, för att äta middag på Al Fresco, som är en restaurang som precis öppnat för ett par månader sedan. Vi hade ingen reservation, men som tur var, fanns det ett ledigt bord. Restaurangen drivs av Paco och hans familj och det var så trevligt att se hur väl de tog hand om gästerna. De tog sig tid att hälsa och snacka med alla, och vi fick en gratis förrätt med lokal ost och någon gelé. Det är den typen av service som man bara får på de där små familjeägda ställena.

Maten var också mycket god, och även om många av rätterna på menyn liknade det man hittar på de flesta andra restauranger i Fuerteventuras turistområden, så var smak och presentation flera klasser bättre på Al Fresco. T.ex. hittar man musslor med mojo på vilken restaurang som helst på Fuerteventura, men det är ofta bara kokta musslor där mojo-såsen hälls över efteråt. På Al Fresco grillades musslorna med mojo, och de smakade så fantastiskt gott. Bläckfisken hade grillats med skivor av vitlök och serverades med papas arrugadas (de där små, skrynkliga potatisarna som smakar så bra med mojo) och sallad, och även om jag hade ätit så mycket bläckfisk på den här resan, att jag kände, det snart skulle börja växa tentakler från min kropp, så gick det ju inte att missa en rätt som denna. Behöver jag säga att middag på Al Fresco är ett måste, om du semestrar i La Pared eller Costa Calma på Fuerteventura?

Min Fuerteventura Blogg – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva på Fuerteventura?


Al Fresco, CC, C. Punta de los Molinillos, s/n, local 16, 35627 Costa Calma, Fuerteventura

Al Fresco Costa Calma map

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård