Fuerteventura: En snabb utflykt till Sicasumbre-utsiktspunkten

Fuerteventura: En snabb utflykt till Sicasumbre-utsiktspunkten

När vi var på väg till Corralejo passerade vi Sicasumbre-utsiktspunkten, men eftersom vi var hungriga och ville nå Corralejo till lunchtid, stannade vi inte. Istället beslutade vi att återvända följande dag när vi skulle ha ordentlig tid att utforska platsen.

Från vårt hotell i La Pared tog det cirka 15 minuter med bil, och det var en vacker bilresa genom öns dramatiska landskap. När vi kom fram fanns det bara några andra besökare, och det var inga problem att hitta en ledig parkeringsplats vid foten av kullen. Men fler bilar anlände och när vi lämnade var det fullt, och människor väntade i sina bilar för att parkera. Försök därför att åka dit tidigt på morgonen om du inte vill vänta på en parkeringsplats.

Vandringen till toppen är relativt enkel och inte för ansträngande, men jag skulle fortfarande rekommendera att du bär sportskor eller åtminstone stängda, platta skor för att minska risken att snubbla.

Från toppen har du en fantastisk utsikt över det kuperade, bergiga landskapet och den vackra kusten. Men vi stannade bara där uppe en kort stund eftersom det var ganska kallt och blåsigt, så om du ska dit, kom ihåg att ta med en tröja eller en lätt jacka.

Sicasumbre är ursprungligen en astronomisk utsiktspunkt för stjärnskådare, och om du kommer på natten bör du respektera dem som är där för att titta på stjärnorna och undvika att använda ficklampor och andra störande ljuskällor.

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård