Fuerteventura: Innekväll med tapas på rummet

Fuerteventura: Innekväll med tapas på rummet

På vägen tillbaka från Corralejo stannade vi vid en mataffär, Mercadona, för att handla inför den tapaskväll, vi hade planerat at ha på rummet. Jag älskar att besöka livsmedelsbutiker utomlands och jag kan ägna timmar åt att gå runt och kolla vad som finns på hyllorna, medan Syster T är mer målinriktad och bara vill shoppa det vi kom för och sedan lämna så fort som möjligt. Det är precis tvärtom, när vi är i klädaffärer, för då är jag den, som saknar tålamod.

Vi fyllde varukorgen med skinka, paté och ost innan vi fortsatte till vinavdelningen. Vinet var så billigt att Syster T blev skeptisk. “Det måste vara fake wine”, sa hon, “det är säkert alkoholfritt”. Men cava till 2 EUR var the real deal, med alkohol och allt, så vi köpte så mycket vi orkade bära och åkte tillbaka till hotellet.

Vi lånade tallrikar och bestick från hotellets restaurang och sedan var vi redo för tapas och Netflix. Syster T älskar allt reality-tv och just nu tittar hon på en serie som heter Bling Empire, och som handlar om en grupp superrika asiater i LA. På vår Fuerteventura-resa fastnade jag också, och nu kan jag inte sluta titta. Jag tycker att Kelly verkar vara den trevligaste av personerna i programmet, men jag gillar också Anna och hennes supercoola, excentriska sätt att vara på.

Och så gott det var med tapas! Eftersom vi båda hade fått lite för mycket av den lokala getosten i början av resan, hade vi medvetet valt en ostbricka med komjölksost i butiken. Vi hade köpt vanlig hushålls-serrano men också små bitar av jamón ibérico, som är den goda, men dyra, spanska gourmet-skinkan. Oliver, skinka, ost, bröd och cava, det är verkligen allt man behöver för en trevlig kväll:)

Min Fuerteventura Blogg – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva på Fuerteventura?

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop