Fuerteventura: Innekväll med tapas på rummet

Fuerteventura: Innekväll med tapas på rummet

På vägen tillbaka från Corralejo stannade vi vid en mataffär, Mercadona, för att handla inför den tapaskväll, vi hade planerat at ha på rummet. Jag älskar att besöka livsmedelsbutiker utomlands och jag kan ägna timmar åt att gå runt och kolla vad som finns på hyllorna, medan Syster T är mer målinriktad och bara vill shoppa det vi kom för och sedan lämna så fort som möjligt. Det är precis tvärtom, när vi är i klädaffärer, för då är jag den, som saknar tålamod.

Vi fyllde varukorgen med skinka, paté och ost innan vi fortsatte till vinavdelningen. Vinet var så billigt att Syster T blev skeptisk. “Det måste vara fake wine”, sa hon, “det är säkert alkoholfritt”. Men cava till 2 EUR var the real deal, med alkohol och allt, så vi köpte så mycket vi orkade bära och åkte tillbaka till hotellet.

Vi lånade tallrikar och bestick från hotellets restaurang och sedan var vi redo för tapas och Netflix. Syster T älskar allt reality-tv och just nu tittar hon på en serie som heter Bling Empire, och som handlar om en grupp superrika asiater i LA. På vår Fuerteventura-resa fastnade jag också, och nu kan jag inte sluta titta. Jag tycker att Kelly verkar vara den trevligaste av personerna i programmet, men jag gillar också Anna och hennes supercoola, excentriska sätt att vara på.

Och så gott det var med tapas! Eftersom vi båda hade fått lite för mycket av den lokala getosten i början av resan, hade vi medvetet valt en ostbricka med komjölksost i butiken. Vi hade köpt vanlig hushålls-serrano men också små bitar av jamón ibérico, som är den goda, men dyra, spanska gourmet-skinkan. Oliver, skinka, ost, bröd och cava, det är verkligen allt man behöver för en trevlig kväll:)

Min Fuerteventura Blogg – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva på Fuerteventura?

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård