Fuerteventura: Restaurante Ramón – Mysig Restaurang i La Lajita

Fuerteventura: Restaurante Ramón - Mysig Restaurang i La Lajita

Vi ville få ut mest möjligt av den sista dagen med hyrbil, så på kvällen åkte vi till La Lajita, som är en liten by på andra sidan av ön. Vi hittade en mysig liten restaurang, Restaurante Ramón, precis vid stranden och satte oss för att äta middag. Både restaurangen och byn verkade mycket mindre turistiga än de flesta andra ställen vi har varit på här på Fuerteventura, och maten var enkel, men jättegod.

Jag har blivit lite av en papas arrugadas-addict här nere. De små, lätt skrynkliga potatisar, serveras med mojo rojo (en lokal röd sås med chili och mycket vitlök) och om det inte vore för att restaurangerna skulle ogilla, att jag upptar ett bord, bara för att beställa potatis, skulle jag lätte kunna äta papas arrugadas och inget annat för lunch och middag. Jag vet inte om det är vulkanjorden här på ön som gör det, men potatisarna är verkligen fantastiska, och några av de bästa jag någonsin smakat.

Min skaldjurssoppa var packad med alla möjliga godsaker från havet, inklusive musslor, fisk och en liten bläckfisk, som alla smakade som om de precis hade dragits upp ur havet. Syster T nämnde att räkorna i hennes gambas al ajillo (räkor i vitlöksolja) också smakade riktigt gott, så se till att att beställa någon rätt med fisk eller skaldjur, om ni har vägarna förbi Restaurante Ramón.

Min Fuerteventura Blogg – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva på Fuerteventura?


Restaurante Ramón, Av. Fragata, 35627, La Lajita

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop