Fuerteventura: Restaurante Ramón – Mysig Restaurang i La Lajita

Fuerteventura: Restaurante Ramón - Mysig Restaurang i La Lajita

Vi ville få ut mest möjligt av den sista dagen med hyrbil, så på kvällen åkte vi till La Lajita, som är en liten by på andra sidan av ön. Vi hittade en mysig liten restaurang, Restaurante Ramón, precis vid stranden och satte oss för att äta middag. Både restaurangen och byn verkade mycket mindre turistiga än de flesta andra ställen vi har varit på här på Fuerteventura, och maten var enkel, men jättegod.

Jag har blivit lite av en papas arrugadas-addict här nere. De små, lätt skrynkliga potatisar, serveras med mojo rojo (en lokal röd sås med chili och mycket vitlök) och om det inte vore för att restaurangerna skulle ogilla, att jag upptar ett bord, bara för att beställa potatis, skulle jag lätte kunna äta papas arrugadas och inget annat för lunch och middag. Jag vet inte om det är vulkanjorden här på ön som gör det, men potatisarna är verkligen fantastiska, och några av de bästa jag någonsin smakat.

Min skaldjurssoppa var packad med alla möjliga godsaker från havet, inklusive musslor, fisk och en liten bläckfisk, som alla smakade som om de precis hade dragits upp ur havet. Syster T nämnde att räkorna i hennes gambas al ajillo (räkor i vitlöksolja) också smakade riktigt gott, så se till att att beställa någon rätt med fisk eller skaldjur, om ni har vägarna förbi Restaurante Ramón.

Min Fuerteventura Blogg – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva på Fuerteventura?


Restaurante Ramón, Av. Fragata, 35627, La Lajita

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård