Hudvård när man är över 40 – De första ålderstecknen

Rikke's beautiful bathroom, skincare after 40
Rikkes sköna badrum

När man blir äldre börjar huden tappa sin elasticitet och de första ålderstecken dyker upp. Vissa människor ser detta som en naturlig del av att bli äldre (och klokare), medan andra tycker att det är frustrerande att inte längre se så ung ut som man känner sig. Min kompis Rikke är en av dem som vägrar att ge upp utan kamp, ​​och även om hon nu är i 40-årsåldern ser hon inte ut att vara en dag över 30. Så här håller hon huden ung:

Hur har dina skönhetsrutiner förändrats genom åren?

Sammantaget har mina skönhetsrutiner inte förändrats så mycket. Jag arbetade tidigare i Matas (dansk skönhetskedja) innan jag fick jobb som flygvärdinna, och jag började använda väldigt dyra hudvårdsprodukter redan när jag var i 20-årsåldern. Det var lite overkill, för när man är ung behöver huden inte så mycket. En bra fuktighetskräm hade varit tillräcklig, men jag använde dagkräm, nattkräm, masker och serum från lyxiga märken.

Jag har alltid haft långt tjockt hår, men efter att ha haft en period i mitt liv med mycket stress, började mitt hår bli skört och gå av. Jag tar därför Priorin, vitamin B och Silica för att stärka mitt hår. Jag är inte säker på om det fungerar, men jag tror i alla fall inte att det skadar, och jag hoppas att mitt hår så småningom kommer att återfå sin styrka och volym.

Förutom Priorin, vitamin B och Silica tar jag inga kosttillskott. Jag började dricka kollagen, men slutade efter ett tag, för jag såg inte riktigt några resultat.

När jag var i 20-årsåldern tog jag Imedeen-tabletter, och jag ångrar att jag slutade, eftersom alla jag känner, som har tagit Imedeen i många år, har riktigt vacker hud idag.

För ett par år sedan började jag med Botox och fillers. Jag tycker inte det är någon stor grej, eftersom de flesta av mina vänner också gör det. Det är snabbt och enkelt, som att gå och fika, och det är inget jag skäms över. Var tredje månad får jag också en ansiktsbehandling med hyaluron-injektioner, och det gör verkligen skillnad. I veckorna efter, har min hud en vacker lyster och känns genomfuktat och slät.

Rikkes skönhetstips till Rikke 20 år

  • Sluta sola solarium! När jag tittar tillbaka är det den enda saken jag verkligen ångrar, men man visste inte hur farligt det var då.
  • Röd ögonskugga får dig att se ut som du har gråtit ,och koboltblå eyeliner är bara fult som fan, oavsett vad som är på mode.
My friend Rikke's bathroom shelf

Rikkes skönhetsrutin

Hudvård

På morgonen använder jag ett fuktgivande serum från Chanel, och innan jag sminkar mig, applicerar jag ett lager av Dermalogica Age med SPF 50 för att skydda huden från solen.

Jag vet att alla pratar om ansiktssprays och primer-sprays, men jag tycker bara det blir kladdigt. Istället föredrar jag att förbereda min hud ordentligt innan jag tar på mig smink. Out of Trouble-masken från Origins får alltid min hud att se bra ut.

Det är alltid jobbigt att skulle ta bort smink innan man går och lägger sig, så jag vill ha något riktigt snabbt och enkelt. Just nu använder jag Filorga Micellar Solution och min ögonmakeup-remover är från Chanel. Båda är riktigt bra produkter, som jag är väldigt nöjd med. Efter att ha tagit bort sminket använder jag serum och ögonkräm från Bioline Age.

Rikke's skincare products

Makeup

En bra foundation är superviktig, om man vill att sminket ska hålla hela dagen. Just nu använder jag Clarins Skin Illusion, som också är en bra fuktighetskräm. Sedan fixerar jag med puder från Bare Minerals. Jag tycker för mycket puder kan få sminket att se kakigt ut, så om jag behöver täcka finnar eller mörka ringar använder jag en concealer.

Jag älskar ögonskuggorna från MAC och mascarorna från YSL. Under dagen bär jag läppglans (Dolly från Buxom är bästa skuggan ever), men ska jag ut på kvällen är det läppstift som gäller. Vissa typer läppstift kan kännas mycket torra på läpparna, men de från Clarins är mjuka och fuktgivande, och läppstiften från Chanel är också bra. De kan vara lite dyrare än andra märken, men det är en vardagslyx som jag gärna unnar mig. Mitt senaste läppstift-köp var från YSL, och den verkar också lovande. Jag kommer inte ihåg namnet på färgen, men den är ganska neutral, lite som Dolly från Buxom.


Min danska kompis Rikke i Sverige

Jag har känt Rikke sedan 2001, då vi gick samma flygvärdinna-kurs hos Maersk Air i Billund. Tillsammans har vi rest till Tokyo, New York, Bangkok, Taipei och LA, och när jag gifte mig i Las Vegas var Rikke så klart min brudtärna.

Rikke bor nu i Sverige och hon har just flyttat till en jättevacker lägenhet med sin pojkvän. Även om vi bor i olika länder, långt ifrån varann, har vi alltid lyckats hålla kontakten, och hon är en av mina närmaste och äldsta vänner.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop