Kenya: En dag i Nairobi

Jag vaknade vrålhungrig och gick ut för att hitta något att äta. Längs gatorna som ligger vid busstationen bredvid hotellet finns det gott om små ställen som säljer frukt och kläder. Det finns också ett fåtal matställen och några boder som säljer kött.

Även om maten såg frestande ut, så gjorde all damm och avgaser från fordonen runt stationen att man inte riktigt hade lust att äta där, så jag en taxi till stadens centrum, där jag åt lunch på det vackra, men dyra Café Americain på Hilton.

Nu är jag tillbaka på hotellet med huvudet fullt av Nairobi-intryck. Nairobi är kanske inte den vackraste staden, men det finns gott om charmiga områden. Jag kände mig aldrig otrygg under dagen, och bortsett från några irriterande safari-säljare, så var de människor jag träffade alla mycket trevliga och hjälpsamma.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård