Kenya: Gilani’s – Restaurang och mataffär i Nakuru

Gilani's, a supermarket restaurant in Nakuru

Jag besökte Kenya tillbaka i 2012 och det här är ett inlägg från min gamla blogg

Gilani’s är en av de mysigaste restaurangerna som vi besökte i Nakuru. Restaurangen ligger en trappa upp i en trappa upp inuti mataffären med samma namn, och det mesta på menyn kostade mindre än 200KES. Dessutom hade Gilani’s några av Nakuru’s renaste badrum, så vi blev snabbt stammisar på restaurangen.

De andra gästerna på Gilani’s var mestadels lokala, så mitt asiatiska utseende och Kristins blonda hår väckte en del uppmärksamhet, och skrämde en liten pojke vid en af borden intill så mycket, att han knapt vågade äta sin mat 🙂

Maten på Gilani’s är typisk kenyansk husmanskost av det lite tyngre slaget, men vi var väldigt hungriga efter en lång dag i Nakuru National Park, så det var precis vad vi behövde. Jag gillade verkligen Gilani’s pommes frites och de olika typerna av dipsås man kunde välja på, men jordgubbsmilkshaken var också riktigt god. Vi valde ett bord bredvid ett av fönstren så att vi kunde njuta av den kitschiga, men väldigt originella, utsikten över mataffären.


Gilanis Supermarket Building, Club Rd, Nakuru, Kenya

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop