Kenya: Gilani’s – Restaurang och mataffär i Nakuru

Gilani's, a supermarket restaurant in Nakuru

Jag besökte Kenya tillbaka i 2012 och det här är ett inlägg från min gamla blogg

Gilani’s är en av de mysigaste restaurangerna som vi besökte i Nakuru. Restaurangen ligger en trappa upp i en trappa upp inuti mataffären med samma namn, och det mesta på menyn kostade mindre än 200KES. Dessutom hade Gilani’s några av Nakuru’s renaste badrum, så vi blev snabbt stammisar på restaurangen.

De andra gästerna på Gilani’s var mestadels lokala, så mitt asiatiska utseende och Kristins blonda hår väckte en del uppmärksamhet, och skrämde en liten pojke vid en af borden intill så mycket, att han knapt vågade äta sin mat 🙂

Maten på Gilani’s är typisk kenyansk husmanskost av det lite tyngre slaget, men vi var väldigt hungriga efter en lång dag i Nakuru National Park, så det var precis vad vi behövde. Jag gillade verkligen Gilani’s pommes frites och de olika typerna av dipsås man kunde välja på, men jordgubbsmilkshaken var också riktigt god. Vi valde ett bord bredvid ett av fönstren så att vi kunde njuta av den kitschiga, men väldigt originella, utsikten över mataffären.


Gilanis Supermarket Building, Club Rd, Nakuru, Kenya

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård