Kenya: Godmorgon från Nairobi Transit Hotel

Nairobi Transit Hotel

Jag besökte Kenya tillbaka i 2012 och det här är ett inlägg från min gamla blogg

Jag anlände till Nairobi mitt på natten efter en trevlig resa via Bahrain med Gulf Air. Nairobis rykte som en av Afrikas farligaste städer i kombination med en hel del mörka och skumma gränder undervägs gjorde taxiresan från flygplatsen ganska otäck.

När vi väl kom till hotellet insisterade taxichauffören på att köra mig hela vägen innanför den stora järnporten (och väntade tills den var låst bakom honom) innan han lät mig stiga ut.

Som tur är verkar Nairobi mycket mindre skrämmande i dagsljus. Som ni ser är utsikten från mitt rum kanske inte den vackraste i världen, men annars verkar hotellet ok, och viktigast av allt; säkert.

Eftersom Safaris butik ( de säljer mobiltelefoner och simkort) på flygplatsen hade stängt, när vi landade, måste jag ut på stan i idag för att köpa ett data-simkort. Jag ska också köpa en tandborste eftersom jag på något sätt lyckades glömma att ta med mig min necessär från Danmark …

Nairobi Transit Hotel till höger i bilden
  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård