Khmer-style middag i Phnom Penh

Khmer-style dinner - Life in Phnom Penh

I Phnom Penh bor jag hos Kanary från CWSG och hennes familj, inklusive The Grandma, som aldrig tvekar att säga åt mig om jag har gått upp i vikt. Hon är annars den snällaste gamla damen och hon skämmer bort mig med färsk frukt och god mat. Jag pratar inte khmer och hon pratar inte engelska, men ingen av oss bryr oss, så vi har ofta långa samtal utan att fatta ett ord av vad den andra personen säger.

Kanary och jag har förresten ett internt skämt som började direkt efter att jag kom till Phnom Penh för första gången. Då hälsade Kanary mig jämt med ett ”Hi Sanne, relax and take a shower” när jag kom tillbaka efter en dag på staden. Det är inte så vanligt i Danmark att man ber folk gå att duscha, så jag frågade Kanary om det var för att jag luktade illa? Hon skrattade och sa att hon sa det för att hon tyckte att en dusch skulle vara ett trevligt sätt att koppla av. När vi träffas nuförtiden, säger hon alltid “Hi Sanne! Take a shower!”

Dagen igår gick med möten, och vi slutade inte förrän sent på kvällen, så Kanary erbjöd mig att komma ner och äta middag i hennes kök. Hemma hos Kanary är det The Grandma som lagar mat, och igår var hennes berömda kinesiska soppa på menyn tillsammans med stekt fisk och nudlar. The Grandma’s kinesiska soppa har lite av allt möjligt inklusive ett par oidentifierade ingredienser och en böna som definitivt inte såg ut som en böna, om ni frågar mig ????

Under en lång tid har Kanary velat att jag skulle smaka num ansom, som är en traditionell Khmer Sticky Rice Cake med en fyllning av antingen banan eller fläsk. Det är en kaka man vanligtvis äter när man firar årets högtider, men Kanary hade ett par skivor kvar från en kaka som hennes svärmor hade lagat. Jag har klippt samman en kort video från gårdagens middag. Jag tycker att vi låter lite fnissiga, men så blir det när man har varit i gång i 12 timmar non-stop.

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård