Köpenhamn: Brunch på 8tallet

I torsdags träffade jag Lise och Michael för brunch. De var så snälla att komma och hämta upp mig på Centralstationen i Köpenhamn, och därifrån åkte vi ut till Amager och 8tallet.

8tallet är en spektakulär byggnad precis vid gränsen till Kalvebod Fælled, som är ett stort naturreservat på Amager strax utanför stan. Byggnaden är designad av den danska arkitektgruppen Bjarke Ingels Group (BIG) och designen har vunnit flera priser internationellt. I byggnaden finns också en restaurang, 8tallet Restaurant & Café, som förmodligen är mer känd för läget än för maten, men deras brunch är faktiskt riktigt bra.

I Köpenhamn serverar många restauranger brunch i build-your-own stil, där man väljer 4-6 smårätter från en meny. Det är ett jättebra tillfälle att prova på många olika rätter, och dessutom undviker man det vanliga brunch-dilemmat: Att välja mellan söt och salt. Eftersom portionerna är så små, kan man beställa båda äggröra och pannkakor samt en massa annat gott.

Menyn på 8tallet var typiskt brunch mat utan några stora överraskningar. De picklade rödlöken verkade vara ett övergripande tema, och dykte upp lite överallt. Först med serrano-skinkan, och senare med korvarna och den krossade avokado. Som tur var fanns inga röda lök på min yoghurt med granola, jag tror inte det hade funkat.

Maten var god och tiden gick fort, så plötsligt var det dags att bege sig till flygplatsen. Jag han checka in 5 minuter innan de stängde och sprang därefter vidare till gaten. Efter att vi landade i Dubai var min telefon full av nya textmeddelanden. Det visade sig att en dansk nyhetskanal gjorde ett reportage om Airbus 380 från flygplatsen den dagen och gissa vem man ser springa genom flygplatsen i början av programmet? ????


8tallet, Richard Mortensensvej 81A, 2300 Köpenhamn S, Tel: +45-32 62 86 28


LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop