Köpenhamn: Brunch på 8tallet

I torsdags träffade jag Lise och Michael för brunch. De var så snälla att komma och hämta upp mig på Centralstationen i Köpenhamn, och därifrån åkte vi ut till Amager och 8tallet.

8tallet är en spektakulär byggnad precis vid gränsen till Kalvebod Fælled, som är ett stort naturreservat på Amager strax utanför stan. Byggnaden är designad av den danska arkitektgruppen Bjarke Ingels Group (BIG) och designen har vunnit flera priser internationellt. I byggnaden finns också en restaurang, 8tallet Restaurant & Café, som förmodligen är mer känd för läget än för maten, men deras brunch är faktiskt riktigt bra.

I Köpenhamn serverar många restauranger brunch i build-your-own stil, där man väljer 4-6 smårätter från en meny. Det är ett jättebra tillfälle att prova på många olika rätter, och dessutom undviker man det vanliga brunch-dilemmat: Att välja mellan söt och salt. Eftersom portionerna är så små, kan man beställa båda äggröra och pannkakor samt en massa annat gott.

Menyn på 8tallet var typiskt brunch mat utan några stora överraskningar. De picklade rödlöken verkade vara ett övergripande tema, och dykte upp lite överallt. Först med serrano-skinkan, och senare med korvarna och den krossade avokado. Som tur var fanns inga röda lök på min yoghurt med granola, jag tror inte det hade funkat.

Maten var god och tiden gick fort, så plötsligt var det dags att bege sig till flygplatsen. Jag han checka in 5 minuter innan de stängde och sprang därefter vidare till gaten. Efter att vi landade i Dubai var min telefon full av nya textmeddelanden. Det visade sig att en dansk nyhetskanal gjorde ett reportage om Airbus 380 från flygplatsen den dagen och gissa vem man ser springa genom flygplatsen i början av programmet? ????


8tallet, Richard Mortensensvej 81A, 2300 Köpenhamn S, Tel: +45-32 62 86 28


  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård