Los Angeles: Frukost på Gjelina – Lemon Ricotta Pancakes

Lemon Ricotta Pancakes, Frukost på Gjelina, Los Angeles

Frukost på Gjelina på Abbot Kinney Boulevard är inte billig, men deras Lemon Ricotta Pancakes är så underbart goda, att jag gärna åker hela vägen från WeHo d(är jag brukar bo, när jag är i LA) till Abbot Kinney Blvd i Venice Beach. Kaffet är också riktigt gott, men vänta, jag brukade väl inte dricka kaffe? Hmm.

Allt började när Poul och jag var i New York. Vi besökte en massa kick-ass kaffeställen (Poul älskar sitt kaffe), och plötsligt var jag hooked. Jag dricker fortfarande inte svart kaffe, men en latte eller en cappuccino tar jag numera gärna, och jag har även lärt mig att skippa socker och karamellsirap.

På Gjelina fick Trine en tallrik med rökt lax, getost och avokado. Det smakade lika bra som det ser ut, och det är en annan sak med Gjelina: Allt som kommer från köket ser ut att vara gjort för Instagram eller? Väldigt fotogeniskt mat.

På Gjelina lägger de till en obligatorisk serviceavgift på 20%, som sedan fördelas bland alla anställda. Jag tycker det är bra, men jag förstår inte varför restauranger i allmänhet inte bara betalar sina anställda en anständig lön från början och bakar in de 20% i priset på maten? Några vill säkert påstå att det kommer ta bort incitamentet för den enskilda medarbetaren att gå den extra milen, men personligen lämnar jag vanligtvis 20% i dricks oavsett. Bra service, inte så bra service, – alla får 20%. Som turist och utomstående är jag självklart inte den som ska börja klaga på ett system, som många människor tycker fungerar bra, men det är ändå svårt för mig att förstå, varför kompetenta medarbetare måste lita på kundens humör för att få den betalning de förtjänar och borde ha rätt till, oavsett vad.

PS: Anledningen till att Trine ser lite grumpy ut på bilderna är inte maten. Hon mådde inte så bra den dagen, så hon var inte sådär super happy över att storasyster drog henne hela vägen till Venice Beach för att äta frukost.

Min guide till Los Angeles – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva i LA?

Gjelina, 1429 Abbot Kinney Blvd, Venice Beach, Los Angeles

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop