Los Angeles: Grand Central Market – Ett paradis för foodies

Grand Central Market, Los Angeles

Jag har varit i LA flera gånger, men det var först nyligen att jag fick upp ögonen för DTLA (Downtown LA). Trots att Downtown-hotell vanligtvis är både bra och prisvärda, har Downtown-området nämligen kämpat med sitt rykte om att vara mindre säkert än West Hollywood, Hollywood och Beverly Hills, som vanligtvis är där jag bor när jag är i LA.

Dessutom bodde Poul för några år sedan på ett Downtown-hotell med några kompisar från Danmark, och de hade en ganska skrämmande upplevelse med en gäng skumma killar som följde efter dem i bil och försökte fånga dem i en small gränd. Som tur var lyckades de inte och Poul och hans kompisar lyckades fly.

Mycket har hänt de senaste åren, och DTLA har gått från att vara ganska dött efter solnedgång till att vara riktigt levande och trevligt, och jag skulle inte längre tveka boka hotell i det området. Naturligtvis finns det fortfarande några mindre bra områden (jag hamnade av misstag mitt i Skid Row en natt, ej att rekommendera) men generellt sett känns det säkert.

En av mina favoritplatser i DTLA är Grand Central Market. Det har funnits där sedan 1917 och det är ett riktigt paradis för matälskare. Jämfört med Farmers Market (den vid The Grove), som också är en populär marknad i LA, verkar Grand Central Market större och mer autentiskt, och urvalet är definitivt bättre än på Farmers Market.

Det finns färsk frukt och grönsaker till salu till fyndpriser (såg 3 avokado för $ 1!) och doften av frisk frukt och grönt är ljuvlig. Hade jag en sådan marknad i närheten skulle man lätt kunde bli vegan. Åtminstone tills man blir infångad av doften från en av de mexikanska matboderna, och man tar allt tillbaka och beställer carnitas tacos:)

Min guide till Los Angeles – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva i LA?

Grand Central Market, 317 S. Broadway, Downtown LA, Los Angeles

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård