Los Angeles: Little Tokyo och Cafe Dulce

Little Tokyo, Los Angeles

En sak jag verkligen gillar med LA är alla de olika etniska områden. Några vill säkert säga att det egentligen är ett exempel på integration som har gått fel, men jag älskar den här kulturella mosaiken och de möjligheter det ger för att uppleva andra kulturer utan att resa ut.

Ett av områdena, som jag verkligen gillar, är Little Tokyo. Trots att gränserna som definierar området har varierat genom åren, har Little Tokyo varit Little Tokyo i mer än 100 år, med undantag av en paus under åren efter andra världskriget, då de japanska amerikanerna fängslades.

Hjärtat i Little Tokyo är Japanese Village Plaza, som är som en utomhus mall med restauranger, butiker och skönhetssalonger. Det finns till och med en japansk supermarknad, som säljer alla möjliga japanska livsmedel, och så finns det såklart också en stor Hello Kitty-butik.

Gillar man japansk mat har man hamnat helt rätt, men jag var inte ute efter sushi eller ramen, utan en donut från Cafe Dulce.

Det var en Instagram-kompis som rekommenderade mig att prova Cafe Dulce, og vilket fantastiskt ställe det var. Jag fick en munk med jordgubbar och grädde och det smakade ljuvligt. Hur kommer jag någonsin att kunna gå tillbaka till Krispy Kreme efter detta?

Jag spanade också in deras Bacon-donuts, men även om jag gillar både bacon och donuts är jag inte riktigt säker på att jag skulle gilla den kombinationen i en donut. Kanske någon annan gång.

Många stora städer runt om i världen har några kvarter med japanska butiker och restauranger, men jag minns inte att jag har sett några officiella Little Tokyos av den här storleken (eller J-towns?) någon annanstans i världen.

Min guide till Los Angeles – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva i LA?

Cafe Dulce, 134 Japanese Village Plaza Mall, Little Tokyo, Los Angeles

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård