Los Angeles: Little Tokyo och Cafe Dulce

Little Tokyo, Los Angeles

En sak jag verkligen gillar med LA är alla de olika etniska områden. Några vill säkert säga att det egentligen är ett exempel på integration som har gått fel, men jag älskar den här kulturella mosaiken och de möjligheter det ger för att uppleva andra kulturer utan att resa ut.

Ett av områdena, som jag verkligen gillar, är Little Tokyo. Trots att gränserna som definierar området har varierat genom åren, har Little Tokyo varit Little Tokyo i mer än 100 år, med undantag av en paus under åren efter andra världskriget, då de japanska amerikanerna fängslades.

Hjärtat i Little Tokyo är Japanese Village Plaza, som är som en utomhus mall med restauranger, butiker och skönhetssalonger. Det finns till och med en japansk supermarknad, som säljer alla möjliga japanska livsmedel, och så finns det såklart också en stor Hello Kitty-butik.

Gillar man japansk mat har man hamnat helt rätt, men jag var inte ute efter sushi eller ramen, utan en donut från Cafe Dulce.

Det var en Instagram-kompis som rekommenderade mig att prova Cafe Dulce, og vilket fantastiskt ställe det var. Jag fick en munk med jordgubbar och grädde och det smakade ljuvligt. Hur kommer jag någonsin att kunna gå tillbaka till Krispy Kreme efter detta?

Jag spanade också in deras Bacon-donuts, men även om jag gillar både bacon och donuts är jag inte riktigt säker på att jag skulle gilla den kombinationen i en donut. Kanske någon annan gång.

Många stora städer runt om i världen har några kvarter med japanska butiker och restauranger, men jag minns inte att jag har sett några officiella Little Tokyos av den här storleken (eller J-towns?) någon annanstans i världen.

Min guide till Los Angeles – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva i LA?

Cafe Dulce, 134 Japanese Village Plaza Mall, Little Tokyo, Los Angeles

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop