Los Angeles Restaurangtips – Var ska man äta i LA?

Where to eat in LA - Los Angeles Restaurant Guide - Gjelina

LA är varmt och soligt, och stadens restauranger har tillgång till de bästa, färska ingredienserna året runt. Detta återspeglas i restaurangernas menyer, där man hittar de skönaste rätterna med solmognad ekologisk frukt och grönsaker.

Man åker typiskt bil till restaurangen, och nästan alla ställen erbjuder valet parking, men det kan vara dyrt ($ 15-20). Om man tänker ta ett glas vin till maten, är Uber eller Lyft ofta ett bättre och billigare alternativ.

Nedanför har jag listat några av mina favoritrestauranger i LA. Det här är restauranger, där jag har ätit flera gånger, och som jag brukar rekommendera kompisar, som frågar mig om restaurangtips i LA. Restaurangerna är inte de billigaste, (runt $ 40- $ 50 + dricka för en måltid) men de är alla riktigt bra ställen med god mat och service. Boka bord i förväg om ni vill vara säkra på att få plats.

Breakfast at Gjelina, Abbot Kinney Blvd, Venice, LA
Min syster Trine äter frukost på Gjelina

Gjelina

Verkligen trevlig restaurang i Venice. Även om jag brukar bo i WeHo, när jag besöker LA, ser jag alltid till att åka ner till Venice Beach och äta på Gjelina. Allt som kommer ut från köket på Gjelina smakar fantastiskt, och jag har ännu inte beställt något som jag inte gillade. Förfrågningar om ändringar eller modifikationer till maten är inte tillåtna så glöm allt om at be om dressing vid sidan av (fråga bara Victoria Beckham). Se om det går att få ett bord utomhus i den lilla trädgården.

Gjelina, 1429, Abbot Kinney Blvd. (corner of Abbot Kinney & Milwood), Venice Beach, Los Angeles

Gracias Madre, vegan Mexican restaurant in LA
Vegansk mexikansk mat på Gracias Madre

Gracias Madre

Riktigt bra vegansk mexikansk restaurang i ljusa, luftiga lokaler. Mexikansk utan kött? Oroa dig inte. Gracias Madre vet verkligen hur man får det bästa ut av de växt-baserade ingredienserna, och rätterna är precist lika (och även mer) välsmakande och mättande som på alla andra bra mexikanska restauranger.

Gracias Madre, 8905 Melrose Avenue, West Hollywood, LA

Spartina, Italian restaurant in Los Angeles
Utomhus på Spartina

Spartina

Fantastisk italiensk mat med en touch av Kalifornien. Min syster Trine älskar deras urval av ost, och jag älskar deras pasta (hemlagad, såklart) och den trendiga, rustika inredningen. På måndagar är det happy hour hela kvällen.

Spartina, 7505 Melrose Avenue, Fairfax, Los Angeles

E.P. & L.P., hip Asian fusion food in Los Angeles
Trine på E.P. & L.P.

E.P. & L.P.

Ett av de ställena som verkar lite väl trendigt och pretentiöst, men när man först är innanför, är det man kommer ihåg den trevliga personalen och den goda maten. Har man inget emot hög musik och en 20-something hipster publik, så är EP & L.P. utan tvekan värt ett besök. E.P. är restaurangen, L.P. är takbaren, och det finns också en semi-privat bar som heter Frankie’s. Maten på E.P. är övervägande asiatiska fusionsrätter, och de är särskild bra på thailändsk-inspirerad mat. Takbaren är underbar, och en cocktail däruppe är ett underbart sätt att starta eller avsluta kvällen.

E.P. & L.P., 603 N. La Cienega Boulevard (cross street: Melrose Ave West Hollywood), West Hollywood, LA

Brunch at The Ivy, Los Angeles
AC på The Ivy

The Ivy

Vissa vill kanske säga att The Ivy är en dyr turistfälla, men restaurangen är en riktig LA-klassiker, och söndagsbrunch på The Ivy är något man ska unna sig i alla fall minst en gång i livet. Även om det kan vara lite väl mycket turister då och då, så har The Ivy också en lojal kundkrets av rika och berömda Angelenos (kolla bara in deras valet parking på söndagar runt brunch-tid). Maten är god och servicen är förvånansvärt trevlig. Till brunch får man ett gratis glas champagne och nybakade scones med sylt. Försök att få ett bord utanför, de är bäst.

The Ivy, 113 N Robertson Blvd, Beverly Grove, Los Angeles

L & E Oyster Bar, Silverlake, Los Angeles
Ostron på L & E Oyster Bar

L & E Oyster Bar

L & E Oyster Bar är en mysig liten ostron-restaurang i ett lugnt bostadsområde i Silverlake. Det är inte den billigaste platsen att få sitt oyster-fix, men kvaliteten och urvalet är imponerande. Under happy hour erbjuder den lilla baren som ligger en trappa upp från restaurangen, ett dussin ostron för $ 32 och drycker till ett reducerat pris. Perfekt ställe för en date-night.

L&E Oyster Bar, 1637 Silver Lake Boulevard, Silver Lake, LA

Katana on Sunset Boulevard
Spicy tuna on crispy rice på Katana

Katana

Katana är en sushi/robata (japansk grill) restaurang i hjärtat av Sunset Boulevard. Det är ett bra ställe att börja en utekväll och på fredagar och lördagar känns Katana mer som en nattklubb än som en restaurang. På helgerna är Katana öppen fram till midnatt, och efter middagen stannar de flesta för en drink eller två i baren, men om man vill åka någon annanstans, har man SkyBar på andra sidan av gatan. Alla vill sitta ute, så det är nästintill omöjligt att få ett av de eftertraktade borden med utsikt över Sunset Boulevard, men det är värt att försöka. Om Katana fortfarande har Spicy tuna on cripsy rice på menyn, måste ni testa den. Underbart gott!

Katana, 8439 W Sunset Boulevard, West Hollywood, Los Angeles

Eveleigh, farm-to-table restaurant, Los Angeles
Eveleigh

Eveleigh

Eveleigh är delvis undangömt i vad som känns som en hemlig trädgård på Sunset Boulevard. Jag åt där för första gången tillbaka i 2012 och även om en hel del saker har hänt sedan dess, både vad gäller mat (vad hände med den mexikanska majsen?) och prisnivån (det har blivit dyrare), är Eveleigh fortfarande en av de platser, som jag alltid kommer tillbaka till. Som hos de flesta restaurangerna på denna lista, är Eveleighs fokus på lokala råvaror och en meny som ändras med säsongen. Eveleigh har också ett bra urval av vegetariska rätter, så har man vegetariska kompisar är Eveleigh också ett bra val.

Eveleigh, 8762 W Sunset Boulevard, West Hollywood, LA

Min guide till Los Angeles – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva i LA?

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop