Los Angeles: Söndag och Smorgasburg

Smorgasburg, Los Angeles

Sedan juni 2016 finns populära Smorgasburg från Brooklyn i New York även i Los Angeles. Smorgasburg är ett paradis för matälskare, så när Trine och jag fick reda på detta, visste vi omedelbart hur vi skulle spendera söndagen.

Det såg ut till att Smorgasburg har fått en bra start i LA, och den stora marknadsplatsen mellan industribyggnaderna var gott besökt hela dagen vi var där. Antalet matbodar verkade lite mindre än i New York, men allt de sålde såg väldigt frestande ut, och efter att ha gått ett varv för att kolla in vad som fanns, var vi redo att beställa allt! Vi gick ett nytt varv för att sålla bort några alternativ och beslutade oss äntligen för grillad hummer från Lobsterdamus. Man kan välja mellan vanligt smör eller Cajun-smör, oh båda lät jättegott, så vi fick hälften med cajun och hälften med vanligt smör. Efter att ha smakat tycket jag att Cajun-smöret var bäst. Den kryddiga, men ändå smöriga smaken var perfekt tillsammans med den grillade hummern.

På väg tillbaka till vårt bord blev Trine förälskad i en rosa passion fruit soda från Popdup Store, som gör gourmetläsk med riktig frukt och råsocker, medan jag beställde en Michelada från I Love Micheladas Michemobil. Under många år har min vanliga sommardryck varit ett glas kall rosé, men denna sommaren har jag primärt druckit Micheladas. Micheladas är som öl med Bloody Mary-blandning, så om man gillar kryddiga drinkar och öl, vill man förmodligen också gilla Micheladas.

På vägen ut såg vi Guerilla Tacos food truck, så fast att jag readan var mätt, var jag tvungen att beställa tacos. De senaste åren jag har varit i LA har jag nämligen velat prova Guerilla Tacos men jag har aldrig lyckats vara på samma plats som deras food truck. Jag fick en Ahi Tuna Tostada med vit miso. Exakt så gott, som det låter.

Min guide till Los Angeles – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva i LA?

Smorgasburg LA, Row DTLA, 777 S. Alameda Street, LA, Varje söndag 10:00-16:00

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop