Los Angeles: Söndag och Smorgasburg

Smorgasburg, Los Angeles

Sedan juni 2016 finns populära Smorgasburg från Brooklyn i New York även i Los Angeles. Smorgasburg är ett paradis för matälskare, så när Trine och jag fick reda på detta, visste vi omedelbart hur vi skulle spendera söndagen.

Det såg ut till att Smorgasburg har fått en bra start i LA, och den stora marknadsplatsen mellan industribyggnaderna var gott besökt hela dagen vi var där. Antalet matbodar verkade lite mindre än i New York, men allt de sålde såg väldigt frestande ut, och efter att ha gått ett varv för att kolla in vad som fanns, var vi redo att beställa allt! Vi gick ett nytt varv för att sålla bort några alternativ och beslutade oss äntligen för grillad hummer från Lobsterdamus. Man kan välja mellan vanligt smör eller Cajun-smör, oh båda lät jättegott, så vi fick hälften med cajun och hälften med vanligt smör. Efter att ha smakat tycket jag att Cajun-smöret var bäst. Den kryddiga, men ändå smöriga smaken var perfekt tillsammans med den grillade hummern.

På väg tillbaka till vårt bord blev Trine förälskad i en rosa passion fruit soda från Popdup Store, som gör gourmetläsk med riktig frukt och råsocker, medan jag beställde en Michelada från I Love Micheladas Michemobil. Under många år har min vanliga sommardryck varit ett glas kall rosé, men denna sommaren har jag primärt druckit Micheladas. Micheladas är som öl med Bloody Mary-blandning, så om man gillar kryddiga drinkar och öl, vill man förmodligen också gilla Micheladas.

På vägen ut såg vi Guerilla Tacos food truck, så fast att jag readan var mätt, var jag tvungen att beställa tacos. De senaste åren jag har varit i LA har jag nämligen velat prova Guerilla Tacos men jag har aldrig lyckats vara på samma plats som deras food truck. Jag fick en Ahi Tuna Tostada med vit miso. Exakt så gott, som det låter.

Min guide till Los Angeles – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva i LA?

Smorgasburg LA, Row DTLA, 777 S. Alameda Street, LA, Varje söndag 10:00-16:00

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård