Lunch i Nice – Tartiflette på Chez Véro

Chez Véro, lunch i Nice

Vi landade i Nice lagom till lunch, så efter ett kort stopp på hotellet begav vi oss ut för att hitta någonstans att äta. Vi kom förbi en liten bistro nära hotellet, och när jag såg att de hade tartiflette som dagens rätt, visste jag, att vi hade hittat vårt lunchställe.

Tartiflette är en fransk rätt med massor av smält Reblochon-ost, potatis, bacon och lök och det smakar fantastiskt. Det var en fransk utbytesstudent i Göteborg, som introducerade mig till rätten för många år tillbaka, men Polle hade också smakat tartiflette när han jobbade i Istanbul och delade lägenhet med två franska kollegor. Vi båda hade dock nästan glömt hur underbart gott det är.

Restaurangen, där vi åt lunch, heter Chez Véro och en trevlig fransk dam hälsade hjärtligen välkommen. I det öppna köket stod en man och lagade mat, och jag tror att de kan ha varit ett par. De pratade inte mycket engelska, och vi pratade inte mycket franska, men vi lyckades beställa mat och “une grande bottle Pellegrino” utan problem. Atmosfären i restaurangen var supermysig, lite som att äta middag hemma hos en kompis, och restaurangen verkade ha många stamgäster.

Några bord från där vi satt, var en äldre fransk kvinna upptagen med att läsa tidningen, och jag tror inte att hon märkte att vi gick in i restaurangen och satta oss. När hon äntligen tittar upp från tidningen, och inser att vi sitter där, höjer hon sitt glas (med rött vin förstås) och ropar ut ett varmt ”Bon Appétit” åt vårt håll! Välkommen till Nice!


Chéz Vero, 126 Av. de la Californie, Nice

  •   Våren är här, och det är dags att säga adjö till de tunga vinterkläderna och ta tillbaka färgerna till garderoben. Tie-dye-sjalar är ett riktigt bra sätt att introducera lite …

  • Varje år, på dagen för Oscarsgalan, skickar min vän Alex sin personliga topp tio-lista över filmer han har sett under det föregående året. Det är en fantastisk lista, fylld med …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård