Miami Beach: Joe’s Stone Crab – Krabba och Key Lime Pie

Joe's Stone Crab i Miami

Joe’s Stone Crab är en klassiker i South Beach, Miami. Den legendariska restaurangen är över 100 år gammal och, som namnet antyder, känd för sin fantastiska stenkrabba. Jag älskar krabba, men jag tror inte att jag har smakat stenkrabba tidigare. I Danmark, är det typiskt krabbtaska man hittar på restauranger och hos fiskaffärer, och medan stenkrabba påminner lite om krabbtaska, så var smaken något sötare och klorna något större och mer köttiga än de, jag tidigare sett i Danmark.

Vi beställde en tallrik med två stora klor, en hummerstjärt och en stor klump krabbkött samt en lobster roll vid sidan av. Så mycket god mat! Jag var tvungen att knipa mig i armen för att säkra mig, att jag var vaken och att det hela inte bara var en ljuvlig skaldjursdröm.

Personalen var mycket trevliga och behandlade oss som om vi var stammissar. Trots att vi var jättemätta fick de övertygat oss att beställa Key Lime Pie, och jag är glad att de insisterade, för det var den mest fantastiska paj som jag någonsin ätit. Den serverades iskall, och den goda, syrliga fyllningen smakade nästan som gelato. Underbart gott! Om ni tar på Joe’s så får ni inte missa den.

Vi åt lunch på Joe’s, och även om restaurangen var tom när vi kom, så fylldes den snabbt, båda utanför och inomhus, ut, och en bordsreservation är nog att rekommendera, om ni funderar på att titta förbi.

Joe’s Stone Crab har endast öppet från mitten av oktober till mitten av maj, när det är säsong för stenkrabba.


Joe’s Stone Crab, 11 Washington Avenue, Miami Beach, Tel: +1 (303) 673 0365

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop