New Jersey: Date night på Jockey Hollow Bar & Kitchen i Morristown

New Jersey: Date night på Jockey Hollow Bar & Kitchen i Morristown

Morristown är en liten stad cirka 30 minuters bilresa från South Orange, där Tina bor. Det finns flera mysiga restauranger i staden, och när det var dags för veckans date night för Tina och J (som jag fick lov att krascha), föll valet på Jockey Hollow Bar & Kitchen, som ligger i en vacker historisk byggnad i centrala Morristown.

Jockey Hollow Bar & Kitchen är uppdelad i fyra olika områden: The Oyster Bar, The Dining Room, The Vail Bar och The Rathskeller. Var och en av områdena har sin egen unika atmosfär, så det finns något för alla smaker och tillfällen. Vi hade bokat bord i The Vail Bar, som är en interessant kombination av avslappnad bar fast med mat, som skulle passa för en exklusiv restaurang. TV-skärmar i baren visade sport, och när vi var där spelade de old-school rap på hög volym i baren (de sänkte dock volymen direkt när vi bad om det), men maten som serverades var mycket bättre än typisk barmat, och på menyn fanns både ostron och ett bra urval av rätter som hade passat perfekt in på vilken fine-dining restaurang som helst.

Vi började med cocktails och beställde sedan lite av varje att dela på. Tina och J hade varit där många gånger tidigare, så de hade redan provat det mesta på menyn och visste vad vi skulle välja, samt att vi såklart skulle beställa två portioner thailändsk bläckfisk, för den är helt suverän. Vi beställde också en steak, stekt anka, en krabbpasta, och en fiskrätt, och allt smakade verkligen bra. När det var dags för dessert var vi redan mätta, men ingen date night utan dessert, så vi delade på en dessert vars namn jag har glömt, men som hade massor med choklad och var lika stor som en huvudrätt och smakade fantastiskt.


När vi var där var det lite kyligt i rummet, så om du äter i Vail Bar under vinterhalvåret kan det vara en bra idé att ta med en kofta eller en kavaj.

Tina rekommenderar att man beställer pasta, ostron och bläckfisk. Jag har kollat menyn idag (mars 2023), och tyvärr är den thailändska bläckfisken inte längre på menyn. Dock skulle jag inte tveka att beställa vilken som helst bläckfisk på menyn, för efter att ha smakat den thailändska bläckfisk vet jag, att Jockey Hollow verkligen har koll på att tillaga bläckfisk.

Jockey Hollow, 110 South St, Morristown, NJ

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård