Oslo Nattliv – De bästa barerna

Oslo Nattliv - De bästa barerna

Även om Oslo inte är det billigaste stället att gå ut, har staden ett förvånansvärt bra utbud av barer, från exklusiva takbarer med utsikt, till mysiga speak-easies, som kan vara svåra att hitta, om man inte vet var man ska leta. En utekväll i Oslo börjar vanligtvis med middag på en restaurang runt kl. 20 (19 på vardagar) följt av drinkar på en bar fram till midnatt. Räkna med att spendera cirka 100 NOK på en öl/ett glas husets vin och 130 NOK och uppåt på en cocktail.

Men var finns de bästa barerna i Oslo? Jag har frågat AC’s kompis och Oslo-expert Frank, om inte han kunde berätta, vilka barer han tycker är bäst i Oslo:

Eff Eff

Relativt nyöppnad ostronbar i Fredensborg med ett bra utbud av ostron från Norge och utlandet. Om man inte gillar ostron, finns det också många andra smårätter på menyn, och många går dit bara för att ta ett glas vin.

Eff Eff, Fredensborgveien 22A, Oslo

Summit Bar

Elegant bar på 21:a våningen på Radisson Blu Scandinavia Hotel på Holberg. Summit Bar genomgick en omfattande renovering i 2016 av den berömda norska arkitektur- och designgruppen Snøhetta, och baren är förmodligen den bästa platsen i Oslo att smutta på tjusiga cocktails samtidigt som du tar in den fantastiska utsikten över staden.

Summit Bar at Radisson Blu, Holbergs gate 30, Oslo

Himkok

Cocktailbar och destilleri beläget i en av de äldsta tegelbyggnaderna i Oslo. Det mesta av spriten som serveras i baren kommer från det egna destilleriet, och en flaska Himkok Gin eller Himkok Aquavit skulle båda passa bra som souvenirer från ditt Oslobesök. Himkok ser inte ut av mycket från utsidan, och det är lätt att missa, även om man vet vart man ska.

Himkok, Storgata 27, Oslo

Izakaya

Izakaya (japansk pub), belägen i en källare på St. Olavs Gate. Izakaya har ett bra urval av japanska smårätter, öl och sake, och stället känns verkligen som en liten bit av Japan mitt i Oslo.

Izakaya, St. Olavs Gate 7, Oslo

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård