Phnom Penh: Afternoon Tea på Elephant Bar – Raffles Hotel Le Royal

Phnom Penh: Afternoon Tea på Elephant Bar - Raffles Hotel Le Royal

Häromdagen tog jag med Kanary och hennes familj + Yary för Afternoon Tea på Raffles Hotel Le Royal, som är ett nästan 100 år gammalt hotell i Phnom Penh. Under lång tid, var hotellet det enda lyxhotellet i Phnom Penh, och det var här, alla kändisar bodde, när de besökte staden. Hotellet har haft flera olika namn, och tidigare var det mest känt som Le Phnom. De Röda Khmererna tvingade hotellet att stänga ner i många år, men det öppnade igen, och drivs idag av Raffles Hotels & Resorts. Elephant Bar på Raffles är förmodligen en av de mest kända barerna i Phnom Penh, och om väggarna kunde tala, tror jag att man kunde få höra några fantastiska berättelser. Afternoon tea serveras i Elephant Bar, och vi hade en härlig eftermiddag i de vackra omgivningarna.
Afternoon Tea kostar 18$ (nov. 2022) och för det priset, får man ett urval av små bakelser och munsbitar, tillsammans med antigen te eller kaffe. Man kan välja mellan Khmer eller Classic afternoon tea, så vi beställde ett par stycken av varje, så vi kunde smaka på båda. Afternoon Tea är inte särskilt vanligt i Phnom Penh, och jag var den enda, som beställde te (jag fick en väldigt god oolong), medan de andra beställde olika sorters iskaffe. När Kanarys iced latte blev serverat, såg hon genast att sugröret var ett hållbart rismjöls-sugrör från Only One Planet Cambodia, och vi hade skoj, medan vi väntade på att sugröret skulle bli mjukt (det höll sig hårt mycket längre än de där papperssugrören, man får ibland), så att vi kunde äta upp det:)
Vissa ställen serverar alldeles för mycket mat till afternoon tea, men jag tyckte att portionsstorleken på Raffles var riktigt bra, och kvaliteten på de enskilda munsbitarna var överlag hög. Dock hade det varit bra, om de serverade clotted cream, eller vispgrädde (eller bara smör), till deras scones (som för övrigt var jättegoda), istället för den där konstiga vita röran, som smakade billig burkgrädde. Annars var allt riktigt bra och personalen var trevliga, så om du är i Phnom Penh, bör du absolut överväga att besöka Elephant Bar.

PS: Elephant Bar har ett av Asiens största urval av gin (över 100 olika typer), så om te och kakor inte är din grej, kan du gå dit lite senare på kvällen och prova en av deras signature cocktails med gin istället.


Elephant Bar, Raffles Hotel Le Royal, Phnom Penh

Raffles Hotel Le Royal Phnom Penh Map

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop