Phnom Penh: Den vegetariska restaurangen Vegetarian Restaurant

The kitchen at Vegetarian Restaurant, Phnom Penh
The kitchen

Nej, det är inget skrivfel. Namnet på den vegetariska restaurangen jag vill berätta om är faktiskt Vegetarian restaurant Restaurang:) Jag upptäckte restaurangen när jag letade efter ett ställe att äta lunch efter mitt möte med Alan och Mr. Pheap från (h)A.N.D.

De flesta av de goda vegetariska restaurangerna i Phnom Penh är internationella restauranger, och macro bowls och kallpressad juice är inte särskild svårt att hitta. Däremot finns det inte många asiatiska vegetariska restauranger, och många av de restaurangerna som säger sig vara vegetariska har i själva verket ofta massor av djur på menyn.

På Vegetarian restaurant finns det bara vegetariska rätter. De använder svamp som ersättning för kött, och det smakar ljuvligt. De använder en sorts mörka svampar som har en struktur som påminner om nötkött och en smak som är så köttig, att det smakade som strimlad biff.

Jag har provat deras svampnudlar med och utan soppa och båda var jättegoda. Soppan är kraftig och har en intens smak av svamp, men har man lust, kan man även smaksätta med några av såserna från bordet. Var försiktig med den mörka chilisåsen, den är väldigt stark 🙂

En skål med nudelsoppa kostar bara 1$ (1,25$ om man vill lägga till ett stekt ägg), och det räcker för en lätt lunch, men om man har en lite större aptit, kan man beställa en portion av deras hemlagade grönsaksdumplings, som också kostar runt en dollar, och smakar himmelskt.

Jag tror att ägarna kanske har kinesiskt ursprung, för de frågade mig om jag pratade kinesiska och de såg lite besvikna ut när jag sa att det gjorde jag tyvärr inte. Restaurangen verkar vara populär bland studenterna i området och under lunchtid var alla borden fulla, och folk väntade på att få sitta. Restaurangen är lite som ett gatukök, men allt är rent och fint, och borden torkas av omedelbart. Jag fick ta en bild på köket, och det var ett av de renaste kök som jag har sett i Phnom Penh.

Jag hittar inte restaurangen på Google Maps, men om ni skriver “Plantation Phnom Penh” för PassApp eller Grab kommer ni till Plantation hotellet som ligger mittemot Vegetarian Restaurant. Det finns två vegetariska restauranger precis bredvid varandra, men den jag har testat är den till vänster (om man står med ryggen mot Plantation). Restaurangen åt höger skulle också vara bra, men jag har inte ätit där än.


LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop