San Francisco: Cafe X – Ett robotkafé på SFO

San Francisco: Cafe X - Ett robotkafé på SFO

På väg hem från Good Food Awards tog vi planet från San Franciscos flygplats. SFO är en riktigt trevlig, modern flygplats, med massor av coola saker så som yogarum (tyvärr stängda medan vi var där), och i Terminal 1 och Terminal 3 kan man köpa kaffe från en robotbarista på Cafe X. Roboten kan tillaga olika sorters kalla och varma kaffedrycker, och det är verkligen fascinerande att se hur noggrant robotbaristan utför de olika uppgifterna.

Det är spännande att tänka på vad framtiden har att erbjuda, om vi kunde ha robotar som tar hand om alla tråkiga, repetitiva jobb och frigör människorna att arbeta med mer intressanta saker. Jag vet att vissa fruktar att robotarna kommer att betyda att många jobs kommer att läggas ner, men jag tror personligen att robotarbetare är vägen framåt i alla branscher med monotona, hårda, fysiska och farliga jobb. Många ställen i världen sliter folk inom lantbruket med hårda fysiska uppgifter som frukt- och bärplockning. Vore det inte bättre om en robot tog hand om detta?

Vissa jobb kommer då såklart att försvinna, men det är jobb som från början inte är särskilt människovänliga, och många nya jobb kommer att dyka upp, eftersom vi kommer behöva folk som kan designa, programmera och underhålla robotarna, så jag har svårt att tro att vi kommer se någon nettoförlust av jobb på grund av robotarna.

Min San Francisco Blogg – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva i San Francisco?

Här är en kort video från Cafe X:

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop