San Francisco: Cafe X – Ett robotkafé på SFO

San Francisco: Cafe X - Ett robotkafé på SFO

På väg hem från Good Food Awards tog vi planet från San Franciscos flygplats. SFO är en riktigt trevlig, modern flygplats, med massor av coola saker så som yogarum (tyvärr stängda medan vi var där), och i Terminal 1 och Terminal 3 kan man köpa kaffe från en robotbarista på Cafe X. Roboten kan tillaga olika sorters kalla och varma kaffedrycker, och det är verkligen fascinerande att se hur noggrant robotbaristan utför de olika uppgifterna.

Det är spännande att tänka på vad framtiden har att erbjuda, om vi kunde ha robotar som tar hand om alla tråkiga, repetitiva jobb och frigör människorna att arbeta med mer intressanta saker. Jag vet att vissa fruktar att robotarna kommer att betyda att många jobs kommer att läggas ner, men jag tror personligen att robotarbetare är vägen framåt i alla branscher med monotona, hårda, fysiska och farliga jobb. Många ställen i världen sliter folk inom lantbruket med hårda fysiska uppgifter som frukt- och bärplockning. Vore det inte bättre om en robot tog hand om detta?

Vissa jobb kommer då såklart att försvinna, men det är jobb som från början inte är särskilt människovänliga, och många nya jobb kommer att dyka upp, eftersom vi kommer behöva folk som kan designa, programmera och underhålla robotarna, så jag har svårt att tro att vi kommer se någon nettoförlust av jobb på grund av robotarna.

Min San Francisco Blogg – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva i San Francisco?

Här är en kort video från Cafe X:

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård